Nem tervezzük, hogy az autót világbajnoki futamon vezesse – nyilatkozta Matton

Nem tervezzük, hogy az autót világbajnoki futamon vezesse – nyilatkozta Matton

MEGOSZTÁS

Yves Matton – Citroen Racing csapatfőnök – arról beszélt, hogy nem tervezik Sebastien Loeb visszatérését a WRC-be, miután tesztelni fogja a Citroen C3 WRC-t.

Tegnap jelentették be, hogy a kilencszeres világbajnok Loeb, egynapos aszfaltos teszt keretében fogja vezetni a C3 WRC-t a PSA csoporton belül a Peugeot és Citroen együttműködésében.

De tegnap este a Neste Rally Finland előestéjén Matton cáfolta Loeb visszatérését a WRC-be, akivel 78 futamgyőzelmet és kilenc világbajnoki címet ért el.

Nem tervezzük, hogy az autót világbajnoki futamon vezesse – nyilatkozta Matton a WRC.com-nak. Egyenlőre hajtja a kíváncsisága, mivel mindenféle jármű vezetése érdekli, így közös érdekünk, hogy tegyünk valamit. Ő szerette volna vezetni az új Citroen C3 WRC-t, nekünk pedig egy újabb érdekes visszajelzés lehet az autóról.

Matton már többet mondott a tesztről, amely a bajnokság következő fordulója előtt lesz – ADAC Rally Deutschland 2017, augusztus 17-20.

Augusztus első hetében a németországi futam előtt a tervezzük a közös munkát. Még Németország előtt lenne jó vele tesztelni, amin a tapasztalatával talán megerősíthetne bennünket, vagy találna valami olyasmit ami érdekes lehetne a számunkra.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ