Nehéz magyar péntek az Italian Baja-n

Nehéz magyar péntek az Italian Baja-n

MEGOSZTÁS

Az adminisztratív és technikai átvétel után tegnap elrajtolt a 2019-es Italian Baja, a Garamvölgyi Zoltán és Takács Antal vezette Yamaha Garilla Racing Teammel a mezőnyben. A fiúk nagy célokkal vágtak neki az olasz világkupa futamnak, de a pénteki szuperspeciál nagyon megnehezítette a dolgukat.

Ugyan csak rövid szakaszról beszélünk, de ezen a távon akkora mennyiségű vízzel találkozott a magyar egység, ami megoldhatatlan feladat elé állította a technikájukat:

„Sajnos ma csupán 5 km jutott nekünk. Egész nap a szuperspeciálra vártunk, de szenvedés volt minden megtett méter. A rajtunkat követően folyamatosan az egyik kaland a másik után ért bennünket. Az egyenesekben sem volt könnyebb, szinte semmit nem láttunk a portól, messze nem éreztük komfortosan magunkat, sőt egyenesen félelmetes volt vezetni. Ezt követően érkeztünk meg ahhoz a folyómederhez, ami alaposan rányomta a bélyegét a péntekünkre: nagy tempóval mentünk neki az átkelésnek, de nem volt meg hozzá a kellő erőnk.

A becsapódásnál sajnos vizet nyelt az elektronika, ami a motor működésére is kihatással volt, és a kuplung is leégett, így önerőből nem is tudtunk kikecmeregni. A srácok rengeteget dolgoztak, hogy rendbe hozzák a károkat, hatalmas köszönettel tartozunk nekik! Hála Birkner Gábor, Karai József és Csató Attila gyors és pontos munkájának, sikerült megjavítani az autót. Holnap az utolsó helyről, de FOLYTATJUK az Italian Baja-t!” – nyilatkozta lapunknak Garamvölgyi Zoltán pilóta.

Ma háromszor 90 kilométer vár a versenyzőkre, köztük a T3-as kategória résztvevőire.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ