Négy világbajnoki éllovas, öt futamgyőztes az eddigi kilenc 2017-es futamon – MotoGP

Négy világbajnoki éllovas, öt futamgyőztes az eddigi kilenc 2017-es futamon – MotoGP

MEGOSZTÁS

Négy világbajnoki éllovas, öt futamgyőztes és tíz dobogós pozícióban végző pilóta. A bajnokság első öt helyezettje között mindössze 26 pont a különbség.

Marc Marquez (Repsol Honda Team) a címvédő és a jelenlegi világbajnoki éllovas – 129 pont. Fotó: MotoGP.com

Miután Katarban felbőgtek a motorok a FIM Moto GP™ Világbajnokság nyitó futamán, a pilóták  hétről, hétre,  újabb és újabb fejezetet írva teszik  történelmivé a  2017-es szezont, aminek még csak a felénél járunk. Jelenleg nyári szünet van és további kilenc futam vár a mezőnyre, amely Valenciában fog befejeződni.

Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP) volt az első éllovas idén, most a második – 124 pont. Fotó: MotoGP.com

Soha nem volt még ilyen szoros a bajnokság kilenc futamot követően, hiszen a négy éllovas között mindössze 10 pontnyi a különbség.  Marc Marquez (Repsol Honda Team), Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP), Andrea Dovizioso (Ducati Team) és Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) mindegyike vezette a bajnokságot. A legutóbbi Német GP-t megnyerő Marquez győzelmével csatlakozott az élen állókhoz. Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) árnyékként követi a vezető kvartettet mindössze 26 pontos lemaradásban, készen állva a felzárkózásra.

Andrea Dovizioso (Ducati Team) egymás után két futamot nyert – Mugello, Catalunya – és Assen után vezette a ranglistát – 123 pont. Fotó: MotoGP.com

Az eddig elképesztő szezon titka eddig nem csak bajnokság állásában és a kerék a kerék elleni küzdelmekben rejlik, hanem abban is, hogy a világ minden táján az egyik legnagyobb showja a Moto GP™.

Dani Pedrosa jerezi győzelme azt jelentette, hogy csatlakozott a bajnokság éllovasaihoz, az öt futamgyőztes közé. Rajtuk kívül még öt pilóta csatlakozott a 2017-ben a dobogóra álltak táborához – Cal Crutchlow (LCR Honda), Jorge Lorenzo (Ducati Team), Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3), Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing) és Jonas Folger (Monster Yamaha Tech 3). A győzelemért folytatott csaták a nagysebességű taktikai harcok teszik hétről, hétre a bajnokságot a leghihetetlenebbé.

Valentino Rossi (Yamaha MotoGP Movistar) az amerikai futam után vette át a vezetést a szezonban, majd nyert Assenben. Fotó: MotoGP.com

23 pilóta, hat különböző gyártó sorakoznak fel a FIM Moto GP™ Világbajnokság futamainak a rajtrácsán, arra számítva, hogy mindenki főszereplővé válhat a szezon során, amiről még évek múlva is beszélnek majd. Most a paddock szunnyad, de augusztusban Brnoban újra felbőgnek a motorok újabb vélhetőleg hihetetlen futamra.

Forrás: MotoGP /Newsletter

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ