Nasser Al-Attiyah: “Három stabil csapat képes a győzelemre”

Nasser Al-Attiyah: “Három stabil csapat képes a győzelemre”

MEGOSZTÁS
#201 Al-Attiyah Nasser (qat), Baumel Batthieu (fra), Toyota Gazoo Racing, Toyota GR DKR Hilux T1+, Auto FIA T1/T2, W2RC, #211 Loeb Sebastien (fra), Lurquin Fabian (bel), Bahrain Raid Xtreme, BRX Prodrive Hunter T1+, Auto FIA T1/T2, W2RC, #205 Al Rajhi Yazeed (sau), Orr Michael (gbr), Overdrive Toyota, Toyota Hilux Overdrive, Auto FIA T1/T2, W2RC, portrait during the Stage 12 of the Dakar Rally 2022 between Bisha and Jeddah, on January 14th 2022 in Jeddah, Saudi Arabia – Photo Florent Gooden / DPPI
Nasser Al-Attiyah két második helyezést követően tért vissza a győzelemhez. Ez az első diadala Szaúd-Arábiában. Üdvözölte az Audi és a BRX teljesítményét a tisztességes versenyzés jegyében.
Al-Attiyah Nasser (qat), Toyota Gazoo Racing, Toyota GR DKR Hilux T1+, Auto FIA T1/T2, W2RC, Loeb Sebastien (fra), Bahrain Raid Xtreme, BRX Prodrive Hunter T1+, Auto FIA T1/T2, portrait during the Stage 12 of the Dakar Rally 2022 between Bisha and Jeddah, on January 14th 2022 in Jeddah, Saudi Arabia – Photo Florent Gooden / DPPI
Nasser Al-Attiyah:
“Ez egy hihetetlen Dakar volt számunkra. 2019 óta nem nyertünk. Elégedettek vagyunk az új T1+ szabályaival. Három szilárd csapat képes a győzelemre.
Matthieu és én, a csapat, mindannyian jó munkát végeztünk a győzelemért. Amióta két éve Szaúd-Arábiába jöttünk, minden alkalommal a második helyen végeztünk, most nagyon boldogok vagyunk, hogy elértük a célunkat. A Toyota Gazoo Racing fantasztikus munkát végzett egy év alatt az új autó megépítésével. Az egész verseny zökkenőmentesen zajlott. Nagy volt a készültség, de most már tudjuk, hogy egy csodálatos autónk van, és mindent megteszünk a világbajnoki címért. Már az első napon nagy előnyre tettünk szert, amit folyamatosan be tudtunk osztani. Nagyon boldogok vagyunk, de úgy gondolom, hogy egy hét vagy tíz nap múlva már a következő Dakaron fogunk gondolkodni. Szerencsések vagyunk, hogy Szaúd-Arábiában versenyezhetünk a Dakaron, és itt szeretném megköszönni a szaúdi kormánynak azt a lehetőséget, hogy ilyen lélegzetelállító tájakat fedezhetünk fel.”

A 44. Dakar Rally végeredményei kategóriánként

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ