A Movistar Yamaha MotoGP sepangi tesztértékelője – Rossi #46, Viñales #25

A Movistar Yamaha MotoGP sepangi tesztértékelője – Rossi #46, Viñales #25

MEGOSZTÁS

A Movistar Yamaha MotoGP csapatának két versenyzője #46 Valentino Rossi és #25 Maverick Viñales az első 2018-as szezon előtti három napos hivatalos IRTA teszten – Sepang, Malajzia – a hetedik és a kilencedik helyezést szerezték meg. Nézzük, hogyan látták a teszt harmadik zárónapját követően az érintettek a hétvége tapasztalatait.

Massimo Meregalli csapatvezető A csapatnak ma egy igényes napja volt Sepangban. Óriási meleg volt, ami megnehezítette Vale és Maverick munkáját. Mindkét pilótánk keményen tette a feladatát és a lehető legtöbb kört igyekeztek teljesíteni, de a a két nappal ezelőtti jó érzés nem volt jellemző a zárónapon. A tesztelési ütemtervünket szinte 100%-osan sikerült befejeznünk. Összességében a tesztünk pozitív volt, néhány jó részeredménnyel. Megerősíthetem, hogy az elektronika, a csúcssebesség és gumikopás csökkentése terén is javulást értünk el. A hétvége során szerzett adatokat feldolgozzuk és kiértékeljük. A két hét múlva esedékes burirami tesztig keményen dolgozunk majd az újabb előrelépés érdekében.

Valentino Rossi #46 – Ma kemény, de eredményes munkát végeztünk. Igyekeztünk mindent bevetni. Világos tervekkel vágtunk a mai napnak, ami a legnehezebb volt a hétvége során. Egy kicsivel többet szenvedtünk a tapadás terén és több pozíciót is veszítettünk, de a tavalyihoz képest javult a csúcssebességünk és a gumikopás terén is sikerült előrébb lépnünk. Tudjuk, hogy kemény munka vár még ránk, de a teszt összességében egyértelműen pozitív kicsengésű a számomra.

Maverick Viñales #25Őszintén szólva nagyon jól teljesítettünk. A mai nap nagyon nehéz volt. Nem tudom, hogy délután miért veszítettünk időt, mert a reggelünk remek volt. Mindenesetre keményen húztam a gázt, javítottam. Jelenleg ellenőrizzük az adatokat és megnézzük, hogy miben tudunk javulni Buriramig, ott már többet fogunk tudni. Úgy gondolom, hogy az aero csomag nagyon pozitív, mert érezhetően gyorsultam. A burirami pályának több olyan pontja van, ahol komoly kigyorsítások vannak, így ezt még jobban tudjuk, majd tesztelni.

Fotók: ©2018 Yamaha Motor Racing Srl

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ