Motoros vagy? Ezért IS gyere a MAMS-hoz terepralizni

Motoros vagy? Ezért IS gyere a MAMS-hoz terepralizni

MEGOSZTÁS

Cross – Enduro – Enduro Cross – Tereprali. Miért az utóbbi mellett döntsön egy motoros? Ha nagyon röviden és egyszerűen akarjuk megválaszolni a kérdést: az anyagiak miatt.

Egyre népszerűbbek a MAMS Tereprali szakága által életrehívott sorozatok, most például az UP! névre hallgató legújabb kezdeményezés aratja le a babérokat. Az amatőr terepralisok felkarolására létrejött szériában már idén Novemberben versenyt rendeznek. Az „UP!” egy olyan utánpótlás bajnokság, ahol alacsonyabb költségek mellett, egynapos rendezvényen, rövidített távon, de mégis professzionális körülmények között lehet belekóstolni a tereprali sportágba.

De hogyan jut el valaki a tereprali sportig? A profik és félprofik mellett sok-sok olyan szenvedélyes sportoló is húzza a gázt, akinek a lényeg maga a motorozás. Saját zsebből finanszírozva ez pedig igencsak megterhelő. Szakágakra lebontva mindenhol súlyos tízezreket kérnek el nevezési díj, startengedély, vagy napi licensz címén, cserébe pedig jóval kevesebb megtehető kilómétert, motorozási lehetőséget biztosítanak – való igaz, más műfajban. A már említett vonalon mozgók tudják milyen érzés húsz perc, egy óra, akár több óra után úgy letenni a lantot, hogy „szívesen mennék még…” Nekik jelenthet remek alternatívát a tereprali, azon belül is az UP! sorozat.

Hasonló összegért cserébe ugyanis több motorozást kaphatnak, jóval kifizetődőbb ár/kilométer arányban. Mindezt természetesen felügyelt körülmények között, sportbírák, pályaszemélyzet és orvosi stáb jelenlétével, egyszóval a legnagyobb biztonságban hódolhatnak szenvedélyüknek. Ráadásul tereprali iskola keretében, szabályozottan, Dakart megjárt sportolók segítségével ismerkedhetnek a sportág szépségeivel és nehézségeivel.

Az első ilyen ismerkedési és tesztlehetőséget október 20-án, Veszprém környékén rendezik, akit érdekel a dolog, az hamarosan a MAMS Tereprali Facebook oldalán kaphat bővebb tájékoztatást.

Kedves leendő terepralisok, siessetek, mert a helyek rohamosan fogynak!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ