Motorcsere Genderéknél – „Hála a fiúknak, ezt a helyzetet is szépen abszolváltuk!”

Motorcsere Genderéknél – „Hála a fiúknak, ezt a helyzetet is szépen abszolváltuk!”

MEGOSZTÁS

Szlovákiában vendégeskedik az autós gyorsasági bajnokság mezőnye, csütörtökön és pénteken gyakorló etapokat teljesített az összegyűlt mezőny. Mondhatnánk, hogy csendesen telt az edzésnap Tóth Gender Tamás fiainál, ám csak részben lenne igazunk. Rónai Tamás Renaultjába ugyanis befészkelte magát a technika ördöge, szerencse a szerencsétlenségben, hogy időben sikerült cserélni a szóban forgó főelemet.

Rónai Tamás abban a tudatban hajtott a pályára, hogy csak az eltervezett feladattal kell foglalkoznia. Ehhez képest gyorsan kellemetlen meglepetés érte:

„Csütörtökön munkának láttunk, a beállításokat nem is nagyon kellett keresgélni, a csapat jóvoltából rám hangolt autóval tudtam megkezdeni a körözést. Egy edzés zavartalanul lement, a másodikon pedig szerettünk volna egy-két dolgot kipróbálni, időmérő szimulációt futni, azonban a technika máshogy gondolta. A második etap felénél jött a probléma, elment az erő, így egyből félreálltam. A szétszedtük a gépet, majd kiderült, hogy baj van, és muszáj lesz motort cserélni. Az esti órákra már be is szereztük az új egységet, a szerelőgárdánk pedig rövid úton elvégezte a feladatot. Nagyon hálás vagyok a srácok precíz „életmentő” munkájáért, hála nekik, a legjobban jöttünk ki ebből a szorult helyzetből is!” – fejtette ki gondolatait, érzéseit Rónai Tamás.

Stern Rolandnak sem volt épp unalmas napja, a szimpatikus versenyző a megfelelő beállítások keresésével bajlódott:

“Elmentünk az autó hangolásával egy olyan irányba, ami számomra vezetésben és kezelhetőségben érzetre jobbnak mutatkozott. Ám arányosan lassabbnak is bizonyult ez a beállítás, így gyakorlatilag a szabadedzés után most a kvalifikáción kell tovább kísérleteznünk. Visszamegyünk az alapokhoz és onnan építkezünk majd, plusz új slickeken futunk neki az időmérésnek. A cél egy a lehetőségekhez képest versenyképes köridő, plusz megóvni a gumikat, minél kevesebbet kivenni belőlük. Muszáj próbálkozni, törekedni a jobbra és időnként kockáztatni. Csak így látjuk meg, hogy egy adott elgondolás mennyire működőképes vagy sem!” – vont mérleget Stern Roland.

Folytatás ma 10:45-től az időmérő edzéssel, délután pedig a hétvége első versenyével a Slovakiaringen!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ