MotoGP Spilberg – Marquez, Dovizioso, Lorenzo első sor

MotoGP Spilberg – Marquez, Dovizioso, Lorenzo első sor

MEGOSZTÁS

Fotó: www.ducati.com

Marc Marquez bizonyult a leggyorsabbnak a MotoGP ausztriai futamának időmérőjén. A második helyen Andrea Divizioso végzett mindössze két ezred másodperccel lemaradva. A dobogó alsó fokára Jorge Lorenzo állhatott fel. A második sorból Petrucci, Crutchlow és Zarco rajtolhatnak. A harmadik sorból Tito Rabat, Iannone és Pedrosa vághat neki a futamnak. A Movistar Yamaha csapat pilótái nagyon gyengén szerepeltek! Vinales a tizenegyedik, míg Rossi a tizennegyedik helyről fog rajtolni! Az iwatai gyár hivatalosan is elnézést kért a gyenge szereplés miatt versenyzőitől!

Marc Marquez (Repsol Honda)1.  (1’23.241)Az élen sikerült zárnom, de nagyon szoros volt! Az volt a tervünk, hogy három etapot teljesítek, de nagyon jól éreztem magam a motoron és úgy döntöttem, hogy nem állok le. Az utolsó köröm nem volt tökéletes, mivel az utolsó kanyarban hibáztam egy kicsit, és el kellett vennem a gázt. A hétvége során jól éreztem magam a motoron és ma minden gyakorlás alatt sikerült gyorsulnom, különösen az FP4-ben és ez nagyon fontos a számomra. Mindenesetre folyamatosan arra kell törekednünk, hogy folytassuk ezt a teljesítményt, teljes koncentrációval, mert Dovizioso és Lorenzo nagyon gyorsak. Úgy tűnik, hogy holnap száraz feltételekre számíthatunk. Fontos lesz a warm-up, a gumiválasztás szempontjából. Kipróbálom a puha és a médium abroncsokat, de  fontos lesz megérteni a kemény spektrum szintjét is.

Fotó: #93 Marc Marquez Repsol Honda

Andrea Dovizioso (Ducati Team)2. (1’23.243): Csak pár ezreddel maradtam le a pole-ról, de a kavlifikációval nagyon elégedett vagyok. Remekül sikerült , pedig nem számítottam rá, mert az FP4-ben nem éreztem a motort. Médium hátsó abroncsot tettünk fel a kvalifikációra, ami remekült működött, azt gondolom a versenyre is jól állunk. Marquez ezen a futamon nagyon versenyképes, jobb, mint tavaly, de mi is erősek vagyunk és most azt gondolom, hogy holnap hárman fogunk csatázni Marc-cal és Jorge-val. Sajnos száraz körülmények között nem tudtunk megfelelő mennyiségű kört megtenni, így a versenyre alaposan végig kell gondolnunk a gumiabroncsválasztásunkat és a stratégiánkat és készen kell állnunk a helyzet kezelésére.

Fotó: #04 Andrea Dovizioso www.ducati.com

Jorge Lorenzo (Ducati Team)3. (1’23.376):

Az első sorban vagyok, nagyon közel a pole-hoz, remek köridővel, azt gondolom, hogy sikerült ismét fejlődnöm. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk többet szárazon gyakorolni a motor jobb beállítása érdekében. A kvalifikáció során mindhárom alkalommal új gumikon voltam kinn, de az utolsó etapban meg kellett volna változtatnunk az első gumit, mert nagyon elkopott és nem engedte, hogy javítsak az időmön. Mindenestre a harmadik hely a rajt szempontjából nagyon jó. Most egy jó stratégiát kell kidolgoznunk holnapra, mert valószínűleg komoly verseny lesz köztem Dovi és Marquez között. Azt hiszem jól fogunk szórakozni.

Fotó: Jorge Lorenzo #99 www.ducati.com

Valentino Rossi (Movistar Yamaha)14. (1’24.309)Ezen a hétvégén eddig szerencsétlen voltam, mert a feltételek a Q2-ben voltak ideálisan szárazak. Péntek reggel három kör után megtörtem a motoromat. A második számú motorommal nem voltam elég versenyképes, hogy a top10-ben legyek. A másik probléma pedig az volt, hogy a mai kvalifikációra a lágy abroncsokat próbáltuk ki. Nem éreztem magam jól ezeken a gumikon. Nem működött a motorunkon ez a választásunk. Képes voltam minimálisan javítani a köridőmön, de nem éreztem a motort, így nem jutottam a Q2-be. A negyedik szabadedzésünk sem volt valami fényes, átlagos volt. Nincs más hátra, mint dolgoznunk kell, hogy a holnapi versenyre tudjunk javítani a ritmusunkon. Az ötödik sorból indulva kaotikus lesz a rajt az első fékútig, ha mindenki megőrül. Oda kell figyelnünk, hogy megelőzzük ezeket a pillanatokra, utána majd meglátjuk.

Fotó: #46 Valentino Yamaha Motor Racing Srl

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ