MotoGP – Maverik Vinales nyert – Michelin® Australian Motorcycle Grand Prix

MotoGP – Maverik Vinales nyert – Michelin® Australian Motorcycle Grand Prix

MEGOSZTÁS

25 győzelem nélküli futam után Maverick Viñales nyert Ausztráliában, aminek köszönhetően megszakadt a Movistar Yamaha gyári csapatának “vesszőfutása”. 2017-ben Le Mans-ban nyert utoljára Valentino Rossi japán csapat színeiben. A dobogó második fokára Andrea Iannone – Ecstar Suzuki -, míg a harmadik fokára Andrea Dovizioso – Ducati Team – állhattak fel. Milyen érdekes, hogy Viñales rajtszáma a #25-ös.

A 27 körös verseny kulcsmomentuma a 22. körben történt, amikor is Zarco – Tech3 Yamaha és a már világbajnok Marc Marquez – Repsol Honda – összeütköztek. A pálya egyik leggyorsabb szakaszában történő baleset után Zarco a saját lábán hagyta el a pályát, míg Marquez a boxba hajtott sérült motorjával. Isteni szerencse, hogy egyikük sem sérült meg komolyabban.

Viñales csapattársa Valentino Rossi a hatodik helyen fejezte be a futamot, mitán a  27 körös száguldás végén a hatodik helyen fejezte az ausztrál versenyt Philip Island-on. Rossi a világbajnoki potverseny harmadik helyén áll, míg Viñales a negyedik.

Maverick ViñalesŐszintén mondom ez a legjobb érzés, amit valaha éreztem. Egész évben az árnyékban jártunk és most végre kiléphettünk a fényre. Az előző versenyeken nem tudtam megmutatni a potenciálomat, de sikerült. Az első győzelem Ausztráliában mindig csodálatos. Ez minden idők legjobb pályája, szeretek itt az élen menni. Itt nyerni és a Yamaha hosszú nyeretlenségi sorozatát megszakítani, hihetetlen. Az FP4 során használt beállításokon voltam, amelyeken nagyon jól kezelhető volt a motor. Így tudtam a futam közepén 1:29 perces köröket menni. Megpróbáltam előre menekülni amennyire csak lehetett mert tudtam, hogy a gumik nem fognak kitartani a végéig. Úgy számoltam, hogy ha sikerül előnyt kiépíteni, akkor van esélyen meglógni, egyébként összerázódva egymás után motoroztunk volna, kanyarról, kanyarra. Elképesztő volt. A köszönetemet szeretném kifejezni a csapatomnak, mert ezen a hétvégén a győzelemért dolgoztak. Igyekeztünk a legjobbat nyújtva, a legjobb munkát végezni. Nem akarjuk elveszíteni a koncentrációt, mert nem tudjuk, hogy mi fog történni Malajziában, de abban biztos vagyok, hogy a motiváció mértéke magasabb lesz, mint ezen a hétvégén.

A futam végeredménye:

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ