MotoGP Katar – Zarco pályacsúccsal nyerte az időmérőt

MotoGP Katar – Zarco pályacsúccsal nyerte az időmérőt

MEGOSZTÁS

Új pályacsúccsal a francia Johann Zarco – The Monster Yamaha Tech3 – nyerte a katari időmérőt a MotoGP kategóriában 1:53.680  perces idővel.

Q2

A Q2-be jutott pilóták elől közepes, hátul lágy, vagy az elők, hátul lágy kombinációkkal vágtak neki a holnapi futam rajt rácsát eldöntő időmérőnek. Végül a satellit The Monster Yamaha Tech3 csapat francia pilótája Johann Zarco bizonyult a leggyorsabbnak. Zarco 0.247 másodperccel javította meg Jorge Lorenzo korábbi 1:53.927 perces pályacsúcsát.

A Yamaha gyári csapata a közelmúltban szakította meg a kapcsolatot a Tech3 csapatával, akik jövőre már a KTM csapat támogatásával fognak versenyezni a királykategóriában. A Moto2 korábbi világbajnoka Zarco végül nem kapott gyári szerződést. A francia valószínűleg Dani Pedrosa távozása után jövőre már gyári hondás lehet. Zarco 1.027 másodpercet vert Vinalesre, míg 0.709 másodpercet a kilencszeres világbajnok Valentino Rossira.

Az egész hétvégén remeklő Dovizioso az ötödik helyen zárt (+0.394 s), míg a világbajnoki címvédő Marquez a 2. helyen zárt (+0.202 s).

Izgalmas futam előtt állunk!

Q1

Óriásit csatázott egymással Miller és Vinales a Q2-be kerülésért. A hétvége legjobb idő eredményeit motorozták a Q1 éllovasai. Végül Miller (Alma Pramac Racing Ducatti) 0.003 s bizonyult gyorsabbnak, mint a yamahás tavalyi győztes.

FP4

Rövidebb, hosszabb versenyszimulációt teljesített a mezőny.1:55.248 másodpercig jutott Dovizioso, Petrucci és Rossi előtt.

FP3

A feltámadó szél, a kavargó sivatagi por és a gyengülő tapadási feltételeknek köszönhetően senki nem tudott érdemben javítani. A szabadedzés elején Valentino Rossi bukott.

Fotó: The Monster Yamaha Tech3

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ