MotoGP Katar – Dovizioso az élen – FP1, FP2

MotoGP Katar – Dovizioso az élen – FP1, FP2

MEGOSZTÁS
Fotó: MotoGP.com

A pénteki szabadedzéseket követően Andrea Dovizioso vezeti a mezőnyt a MotoGP 2018-as szezonnyitó katari futamának első két szabadedzését követően.

FP1

Az első szabadedzést követően Dovizioso (Ducati) vezetett – 1:55.366 perc. Rossi (Yamaha) és a világbajnoki címvédő Marc Marquez előtt.

FP2 A második szabadedzést szintén az olasz pilóta nyerte. Doviziso a futammal azonos időpontban futott “gyakorlás” alatt 1:54.361 percig jutott. Mögötte a legjobb független versenyző, az olasz Danilo Petrucci (Alma Pramac Racing, Ducati) végzett, mindössze 0.006 másodperccel lemaradva. A harmadik helyen, nem érdemtelenül Alex Rins (Team SUZUKI ECSTAR) finiselt. A spanyol suzukis elsőként teljesítette a katari pálya aszfalt csikját 1:55 perc alatt.

Remek teljesítményt nyújtott a Ducati, a Suzuki. Hozta a kötelezőt a Honda. Gyengélkedett a Yamaha! Valentino Rossi a kilencedik, Johann Zarco a tizedik helyen zárt, míg a tavalyi futamgyőztes Maverik Vinales kikerült a legjobb tízből.

Andrea Dovizioso: Nagyon jó napunk volt és remek érzés, hogy átmentettük a tesztekre jellemző jó érzést, aminek nagyon örülök. Természetesen alkalmazkodnunk kell a hőmérséklethez, ugyanis most sokkal melegebb volt. Szerencsére a motor jól működött ezen a hőmérsékleten. Ennek tükrében felkell készülnünk alaposan a versenyre. Megvan a sebességünk, figyelnünk kell majd a gumikezelésre. A legfontosabb, hogy ezt 22 körön keresztül tegyük. Holnap arra fogunk koncentrálni, hogy gyorsak legyünk és kíméljük az abroncsainkat.


A gumik jól működtek, mint a teszteken. Nem aggódom, de minden futamra ki kell dolgozni egy nyerő taktikát, mert sok jó és gyors motoros van a mezőnyben. Verseny közben nem tudhatsz előre semmit. Ma úgy érzem szerencsém volt, Valentino mögött motoroztam és meg tudtam erősíteni, hogy hogyan kell motoroznom, nem gondolva a futam egészére. Mindig azok a motorosok a jó versenyzők, akik jól teljesítenek a gyakorlatban és gyorsak a versenyen is. 
Ezen a pályán a motor nagyon jól működik. Mindkét motorunk gyors volt. Ezért az gondolom, hogy mindketten erősek leszünk a futamon.

FP2

FP1

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ