Mitropa Kupa 2. hely!

Mitropa Kupa 2. hely!

MEGOSZTÁS

Az abszolút 6. és a Mitropa Kupa 2. helyén fejezte be a Várkonyi-Makai kettős az Int. Baranya Kupát. A tavalyi győzelmet nem tudták megismételni a megerősödött mezőnyben, de voltak bíztató részeredmények, amik azt mutatják, még egy kis tapasztalat kell, főleg a beállítások terén és akkor a győzelemért is tudnak harcolni.

Várkonyi Szabolcs:

Vegyes érzelmeim vannak a versennyel kapcsolatban. A kezdésen meglátszott a majd 3 hónap kihagyás, meg az időjárás is bekavart egy lezúduló esővel, így az első gyors óvatosra sikerült, pláne, hogy a legkeményebb gumikon voltunk kint. A másodikra már sikerült jelentősen gyorsulni és a sötétben, amit én nagyon szeretek, már 5. időt autóztunk, pedig még bőven maradt benne, alig pár másodperccel elmaradva az elsőtől.

Sajnos másnap kiderült, hogy a nagyon dobálós részekre nem alkalmas a beállításunk, majd rossz irányba mozdultunk el vele, így sikerült a jobb minőségű, gyors részekre is elrontani az autót, így nem nagyon tudtunk közeledni az elejéhez. Szerencsére a 2. helyünket a Mitropa Kupában így sem veszélyeztette semmi, még úgy is sikerült megőrizni, hogy az utolsó körben a váltó elektronika érzékelője elromlott, így állandóan elvette a gyújtást az autó és rángatott, örültünk, hogy célba érkeztünk. Ismét nagyon meleg volt, de a rendező nagyon kitett magáért, végre már más magyar rendező is átvehetné ezeket a gesztusokat, gratulálok Markó Tibinek!

Gratulálok Kovács Antiéknak is, gyorsak voltak, valamint a Mitropát vezető Fogasyéknak is, nagyon felgyorsultak idénre, meglátszik az a sok kilométer, amit R5-ösben töltöttek, ebben sajnos még van bepótolni valónk.

Négy hét múlva Nova Gorica Rallye, ami remek verseny, oda szeretnénk vinni egy mérnököt is, hogy ne járjunk így még egyszer.

Makai Gergely:

A verseny előtt pontokat és serleget kívántam a Mitropa kupa magyarországi versenyéhez és ez egész jól sikerült. Azt gondolom, a lehetőségekhez képest jól teljesítettünk, persze tudjuk, hogy hol és min tudnánk javítani még a jővőben.

Nagyon hiányzott már a sebesség, az adrenalin és minden pillanat, amit a Hyundai i20 R5 versenyautó ad nekünk. Végig jó volt a ritmusunk és az itiner, igaz sokat nem változtattunk rajta a tavalyihoz képest, mivel a verseny szakaszai számunkra ismertek voltak. Az időjárás természetesen – mint mindig ebben  évben – most is megviccelt minket, de lassan ezt már megszokjuk. J

Úgy gondolom, versenyről-versenyre haladunk előre, egyre jobban és gyorsabban megyünk, talán most jött el az a pillanat, amikor egy versenymérnök segítségére is szükségünk lehet. A következő versenyig nem lesz ennyi kihagyás, ami nagyon fontos. Jó volt itthon versenyezni, főleg hogy a fényképezőgépek mögül ismerős arcok bukkantak fel, ezúton is köszönjük a sok képet és videót, amit rólunk készítettetek. Most egy kis pihenés következik, valamint utána a német WRC, majd a cseh Barum Rally nekem és csak utána húzom fel a tűzálló overált újra.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ