Miskolcon is győzelemmel zárt a Korda Racing

Miskolcon is győzelemmel zárt a Korda Racing

MEGOSZTÁS

Miskolcon is győzelemmel zárt a Korda Racing

A Magyar Bajnokság idei második állomásán második abszolút futamgyőzelmét is megszerezte a Korda Racing, Vincze Ferenc és Bacigal Igor az Eger Rally után a 25. HELL Miskolc Rallyn is az élen zárt a csapat Skoda Fabia R5 versenyautójával.

Ahogy arra előzetesen is számítani lehetett, borzasztóan kemény próba elé állította a magyar rali bajnokság mezőnyét a 25. HELL Miskolc Rally. Az egy versenynapba sűrített több mint 150 versenykilométer, a kőkemény pályák és a szeszélyes időjárás alaposan megtizedelte a mezőnyt, melynek fele nem láthatta meg az idei célt. A Korda Racing öt párossal érkezett a borsodi megyeszékhelyre és közülük is csak ketten tudták teljesíteni a kijelölt távot. A csapat versenyzői közül a legpechesebbnek a közönségkedvenc Vizelli Károly és Tóth Péter bizonyult, számukra a péntek esti prológ rajtjában ért véget a verseny, mivel egy filléres alkatrész hibája miatt nem tudtak elrajtolni a verseny értékelésébe egyébként nem számító szakaszon. Nem járt sokkal jobban Kerék Balázs és Őry Tamás sem, ők a harmadik gyorsaságin csúsztak le az útról, a Citroen felült egy kőre, minek szorításából saját erőből nem tudtak kiszabadulni, a környéken pedig nem voltak nézők sem, akik segítségükre tudtak volna sietni. A csapat részéről a verseny harmadik áldozata Órai Balázs volt, aki Kerék Balázshoz hasonlóan a rali harmadik gyorsaságiján, baleset miatt adta fel a küzdelmet.

Mindezek ellenére a csapat nagy ünneplést tartott a célban, hiszen az abszolút futamgyőzelmét az a Vincze Ferenc és Bacigal Igor szerezte meg, akik a szezonnyitó Eger Rally után Miskolcon is felállhattak a dobogó legfelső fokára, amivel előnyüket tovább növelték a bajnoki ponttáblázat élén. Szintén sikerrel teljesítette a távot Makovics Ádám és Szabó Tamás, akik az ORC értékelés 11. és kategóriájuk 8. helyén zárták a versenyt.

„Négy verseny, négy győzelem, azt hiszem, aligha lehetnék most ennél boldogabb!” – jegyezte meg Korda Erik a verseny céljában. ”Ferike és Igor ismét nagyon okos és taktikus versenyzést mutatott be ezúton is gratulálok nekik a győzelemhez! Nagyon szépen köszönöm a srácoknak azt az odaadó és nagyon komoly munkát, amit az elmúlt napokban hetekben végeztek az autón, a Skoda ismét tökéletes volt. Négy versenyen négy győzelmet arattunk, kettőt a Mitropa Kupában és kettőt a Magyar Bajnokságban, Ferikével közösen pedig továbbra is őrizzük százszázalékos mérlegünket, három futamon három győzelem került a tarsolyba. Azt gondolom egy nagyon jó csomag állt össze az idei évre, kiváló versenyzők, szuper versenyautó és felkészült csapat, a titok nyitja talán abban lehet, hogy nagyon jó összhangban tudunk dolgozni a közös célokért. Természetesen a folytatásban sem szeretnénk alább adni, szeretnénk megnyerni a Fehérvár Ralit, majd aztán az összes többit J, de tudjuk, hogy nagyon sok jó pilóta van a mezőnyben, így egy pillanatra sem dőlhetünk hátra, minden egyes tizedmásodpercért nagyon keményen meg kell küzdenünk. Jár a köszönet a verseny szervezőinek is, nagyon jó verseny volt az idei Miskolc Rally, a DVTK stadionban kialakított versenyközpont nagyon színvonalas volt, és külön dicséret illeti őket, hogy a nagyon sok baleset ellenére sem akadt meg a verseny. Most pedig itt az idő egy kis örömautózásra, Ferikével szerdán, Budapest belvárosában, a kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Nagy Futamon hajtjuk meg a Skodát.”

A 25. HELL Miskolc Rally végeredménye:

  1. Vincze Ferenc/Bacigal Igor, Skoda Fabia R5 1:21:13.7, 2. Turán Frigyes/Bagaméri László, Ford Fiesta R5 +14,6, 3. Német László/Szabó István, Skoda Fabia R5 +1:28.2, …32. Makovics Ádám/Szabó Tamás, BMW E46 M3 +16:02.2

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., Travel4You Kft., Lánchíd 19 Hotel, Verbis Kft., Blaora Kft., Corax-Bioner Kft., Stefani Kft., Rábakert Kft., Start Complex Service Kft., Industial Electro Service Kft., FEOL Kft., Raorg Translog Kft., MNR Kft., Autó-Szoft Kft., BIO-EU Kft., Sztráda 92 Kft., Al Oliva Kft., Prémium Szerszámker Kft., ZN-Tech Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Régió-Center Kft., Iramko Trade Kft., BWS Belsőtér Belsőépítészeti Kft., VPT-Group Kft, Schwarzmüller, Úsovsko Kft., Busz-Plusz Kft., Kuhn Rakodástechnikai Kft., VIWA, Szerszámbróker Kft., Staplecare Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt., PP Média Kft., Young BTS Kft, Music Engine Kft, Szakálfém Kft, Kuhn Földmunkagép Kft, Agria-Telecom Kft, Qtimax Hungary Kft, HSI-Mátra Kft, Bartron’07 Kft, Penzz-Impex Kft

  1. április 28.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ