Mikkelsen visszatérne, a szezon utolsó két WRC futamára

Mikkelsen visszatérne, a szezon utolsó két WRC futamára

MEGOSZTÁS

Andreas Mikkelsen célja, hogy a WRC2 kategóriában rajthoz állhasson az Ypres Rallyn, illetve a Pirelli Citroen C3 WRC-vel Monzában.

A háromszoros futamgyőztes Andreas Mikkelsen jelenleg azon dolgozik, hogy a szezon, záró két futamán rajthoz álljon.

A tavalyi Monza Rally Show óta eltelt 10 hónapja után, Mikkelsen tárgyalt a Škodával , egy esetleges visszatérésről egy Fabia R5-sel az Ypres Rallyn. Ezzel párhuzamosan Andreas tárgyal a Pirellivel is, hogy egy Citroen C3 WRC versenyezhessen az olasz gumibeszállító hazai versenyén Monzában.

Mikkelsen a közelmúltban Belgiumban tesztelte a Škoda legújabb specifikácójú Fabia Rally2 evo modelljét. Mikkelsen örömmel visszatérne a cseh  csapathoz, amellyel két hetedik helyet ért el 2017-ben a Montén és Korzikán.

Tárgyaltam a Škodával az Ypres-ről – nyilatkozta a DirtFishnek Mikkelsen. Örömmel állnék rajthoz és monzai versenyzés is a terveim között szerepel, de még semmi sincs eldöntve.

Nemrégen egy fejlesztésiteszt keretében vezettem a Škodát. Azt kérték tőlem, hogy mondjam el a visszajelzéseimet az autóról, ami nagyon jó teljesített.

Az ERC-ben Magyarországon fogok rajthoz állni, ami jó lehetőség arra, hogy a WRC futamokra meg tudjam őrizni a fittségemet [a WRC futamokra].

Mikkelsen ezt a szezont a Pirellivel közösen töltötte, azzal a céllal, hogy a milánói cég új WRC abroncsait fejlessze, tesztelje. 2021-től a Pirelli lesz a FIA WRC hivatalos gumibeszállítója, váltva a francia Michelin-t.

Már tárgyaltam a Pirellivel a monzai futamról. Ennek az lenne a célja, hogy a hazai futamukon táncba vihetném az új abroncsokat és a C3 WRC-t.

Mikkelsen a Rally Hungary futamán [november 6-8.] a Topp-Cars Rally Team Škoda Fabia Rally2 evo-val áll rajthoz régi-új navigátorával Ola Fløene-val.

 

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ