Mikkelsen a következő lépésen gondolkodik

Mikkelsen a következő lépésen gondolkodik

MEGOSZTÁS
Andreas Mikkelsen – III. Rally Hungary – matezsoltee / www.rvo.hu

Andreas Mikkelsen számára az idei év emlékezetesre sikeredett. Spanyolországban – RACC Rally –  megszerezte a WRC2 bajnoki címet, majd egy héttel később Magyarországon Európa-bajnoki címet szerzett.

A norvég megmutatta, hogy a Rally2-es kategóriában sem szenved hiányt tempóban, de felmerül a kérdés: merre tovább?

Mikkelsen már megtapasztalta az életet a sportág csúcsán, hiszen 2013 és 2016 között a Volkswagen, majd legutóbb 2017 és 2019 között a Hyundai Motorsport színeiben versenyzett a World Rally Carral.

Andreas Mikkelsen (NOR), Ola Fløene (NOR)
Volkswagen Polo R WRC (2015)
WRC Rally Portugal 2015

Sokan úgy gondolják, hogy magától érthetőnek kellene lennie a norvég pilótának a visszatérés, mivel a WRC 2022-től új hibrid korszakába lép, de ahogy Mikkelsen mondja, ez nem olyan egyszerű.

Természetesen szeretnénk visszatérni a WRC-be” – mondta Mikkelsen a WRC.com-nak – “de ez jelenleg nagyon nehéz, és nincs sok szabad hely.”

A norvég korábban a Hyundai színeiben versenyzett.

Sok jó versenyző van rajtam kívül is, szóval nagyon-nagyon nehéz a helyzet jelenleg” – tette hozzá.

A Hyundai és a Toyota már bejelentette a 2022-es versenyzői felállását, így az M-Sport Ford az egyetlen csapat, amelyiknek nincs megerősített “teltháza”.

A brit alakulat a hónap elején szerződtette az ír Craig Breen-t egy kétéves szerződéssel, bár még nem világos, hogy ki lesz, aki a jelenleg még szabad Ford Puma WRC WRC Rally1-es autót fogja vezetni.

Bár a 2022-es tervek még nem szilárdultak meg, Mikkelsen elismerte, hogy ő lenne a természetes első számú választás, ha bármilyen hely szabaddá válna.

Úgy érzem, mi vagyunk az elsők a sorban, ha valami történik” – magyarázta – “de ahogy mondtam, ez nem könnyű“.

Az egyetlen dolog, amit igazán, igazán megtehetek, hogy biztosítsam, hogy én vagyok az első a sorban, ha lehetőség adódik, és bízni abban, hogy újra csatlakozhatunk.”

Meglátjuk, de nagyon nehéznek látszik.”

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ