Mi lesz Sebastien Loeb 2019-es programja? M-Sport vagy Hyundai ??

Mi lesz Sebastien Loeb 2019-es programja? M-Sport vagy Hyundai ??

MEGOSZTÁS

Miután a Peugeot kivonult a Rallycross Világbajnokság programjából és a Citroen Racing támogatói köréből távozott Abu Dhabi, két autóra elegendő a francia csapat költségvetési kerete a 2019-es szezonban. A Pierre Budar által vezetett csapat leigazolta a hatszoros világbajnok Sebastien Ogiert (M-Sport) és a finn Esapekka Lappit (Toyota). Loeb, így jelenleg a PSA konszernen belül 2019-ben nincs foglalkoztatva.

Az biztos, hogy a Dakar 2019 futamán részt vesz Loeb egy PH Sport által felkészített Peugeot 3008 DKR autóval. A Peugeot kiszállásával korábbi csapattársai Peterhansel, Sainz és Despres csatlakoztak a Mini X-Raid programjához.

Felröppentek olyan hírek is, miszerint Loeb a FIA WRC-be térne vissza egy harmadik Citroen C3 WRC-vel, amelyet a PH Sport “üzemeltetne”.  A további hírek szerint a rally lehet az egyik kitörési pont a kilencszeres WRC világbajnoknak, de  a gyorsasági  lehetőségek sem elhanyagolhatóak, miután a francia Auto Hebdo autós portálnak azt nyilatkozta Sebastien Loeb, hogy “Jelen pillanatban több gyári csapat javaslatát tanulmányozom, amelyekkel megkerestek. Látni fogom a lehetőségeimet. Kaptam ajánlatokat a rallyból és gyorsasági versenyek világából is.

A Daily L’Equipe szerint a rallys ajánlatok mögött az M-Sport és a Hyundai Motorsport áll! Az M-Sportnál Teemu Suninen egyedüliként a biztos pont jelenleg, míg a Hyundai kötelékében Neuville és Mikkelsen helye biztos, valamint tíz futam erejéig Dani Sordo is szerepelni fog.

Az elkövetkező hetek döntőek lesznek Loeb pályafutásának folytatásában. A “szappanoperának” még messze a vége!

Fotók: Citroen Racing Media

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ