Menet közben elkaptam a fonalat…

Menet közben elkaptam a fonalat…

MEGOSZTÁS

Eddig is tudtuk, hogy Jánosa Ákosnak fekszik a murva, de mikor eredmény is társul a lelkesedéhez, azért még szebben hangzik minden. Az L9 2. helyén végeztek a Mikulás Ralin, ami méltó befejezése az évnek.

 Sikerült szép eredménnyel zárni a szezont.

– Valóban, de nyilván szerencse is kellett hozzá. Úgy látszik menet közben csak elkapom mindig azt a fonalat, és amikor ehhez eredmény is társul, akkor természetesen visszajön a lelkesedésem is. De nem volt egy könnyű verseny semmiképpen, mert nagyon nagy köd volt, ami nekem az egyik ellenségem. Mondjuk a Zagyva Lalit ez nem zavarta, egész nap szépen ment. Az időjárás kicsit kalandosabbá tette a hétvégét, ezért még jobban értékelem azt az L9 kategória 2.  helyet.

Mennyit tudtál a teszten menni?

– Nem sokat, négy kört, a semminél valamivel több, de még így is összetehetem a kezem, mert volt, aki még ennyit sem tudott. Éppen csak arra volt elegendő, hogy kicsit bemelegedjünk, meg jól összekoszoljuk magunkat és a kocsit. Elég kuszára sikerült a verseny, de ennek ellenére minden másodpercét megpróbáltam élvezni. A hangsúlyt arra fektettem, hogy kiderüljön melyik autó tetszik jobban.

Sikerült kitapasztalni melyik autó áll akkor a legközelebb most hozzád?

– A régi Peugeothoz ég és föld, amivel most mentem. A Fordhoz képest is jobban tetszett valamiért. Kijelenthetem, hogy ez olyan „Ákosos kocsi”. Versenyautó belülről is, nagyon jó gyorsan lehet vele menni, fantasztikus…élmény vele ralizni. A Fordhoz képest nyomatékosabb, jobbnak éreztem a futóművét, összefoglalva olyan, mint egy utcai autó versenybe öltöztetve, mert könnyű vezetni, remekül kezelhető.

Akkor elképzelhető, hogy egy hasonló Peugeot lesz az áldozat jövőre?

– Biztosan ezt választanám, és mellé tök jól passzolna, amit most kiírtak Nemzetközi Murva Kupa. Jópofa kezdeményezésnek tartom, főleg, hogy hozzám elég közel állnak a murva futamok…és így nemzetközibe még érdekesebb lenne. Meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok, de vannak terveim a ralival. Idén részemről ennyi volt, ezért szeretném megköszönni a csapat munkáját és a partnerek bizalmát.

Partnereink:

Asonáj 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; CSMBT. Kft. – Fémmegmunkálás; HSC Motor Kft. – Mezőgazdasági Gépek; Berti-Klaus Kft. – Közúti áruszállítás; Luxor Szinter Kft. – Fémfelület-kezelés; Sprint 2010 Kft. – Sportruházat kis és nagykereskedés; Bánka Transport – Közúti árufuvarozás;

Szöveg: Tiba Anita

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ