Megvan a Colin McRae Tribute rajtlistája!

Megvan a Colin McRae Tribute rajtlistája!

MEGOSZTÁS

Most már közel vagyunk a Rallylegend 15. kiadásának visszaszámlálásához, amely a San Marino Köztársaságban kerül megrendezésre október 18. és 22. között.

A világ minden tájáról több tízezer néző készen áll a közelgő „menetre”, a kiszolgáló személyzet felkészülten várja a magas szintű rendezvényt.

A 2017-es kiadás két fő eseménye: a “Colin McRae Tribute“, tíz év telt el a skót bajnok halála óta és maga a rally, a történelem maga különleges szakaszokon a legfontosabb autókkal és híres pilótákkal.

Száz negyven résztvevő van, ötvenöt külföldi húsz országból a többi pedig Olaszországból és San Marino-ból. A Historic kategória járművei az úttörő korszak királynői, a Mythos az újkori autók, a WRC-KIT, a jelenlegi World Rally Car-ok lenyűgöző elődjei. A Legend Stars mindezen kategóriákat átfedi időszaktól függetlenül előhozza őket a rally, beleértve a 80-as évek mindig vonzó és erőteljes “B csoportját”.

Exkluzív előfutó lesz Alister Mc Rae és Derek Ringer, az A csoportos Subaru Legacy-val.

Itt a “COLIN MC RAE TRIBUTE” versenyzőlistája

Majdnem minden rali világbajnok válaszolt “jelent” a Rallylegend és a Colin McRae Tribute felhívására.

Sebastian Loeb (Citroen C4 WRC), Sebastien Ogier (VW Polo R WRC), Stig Blomqvist (Audi Quattro S1), Miki Biasion (Lancia Delta Integrale) elsőként erősítették meg lelkesen részvételüket a nagy és szerencsétlen „munkatársuk” emlékére. Ezeket a fantasztikus négyest tovább gyarapította Juha Kankkunen (Lancia Delta Integrale), Tommi Makinen (Mitsubishi Lancer), Marcus Gronholm (Peugeot 206 WRC), Ari Vatanen (Ford Escort RS), Timo Salonen (Peugeot 205 T16), Didier Auriol (Toyota Celica) Petter Solberg (Subaru Impreza WRC). A világbajnokok kívül a 77-78-as FIA kupa győztese Sandro Munari (Lancia Stratos), és navigátorként Robert Reid, Hans Thorszelius akik sajnos az eltávozott Richard Burns-t és Bjorn Waldegaard-ot képviselik.

Egy olyan platform, amelyet eddig soha nem láttunk együtt. Carlos Sainz, jelen lesz Skype kapcsolattal az interneten a konferencia ideje alatt, és Luis Moya személyesen képviseli őt.

Két napon, szombat 21-én és vasárnap október 22-én minden rally „óriás” itt lesz a Rallylegendben. A “Colin McRae Tribute” konferencián, a Champions for a Champion Parade-nál amely a felvonulás a világbajnokságot nyert autóikkal, és a “Colin’s Parade”, ahol pedig a skót pályafutásának legfontosabb járműveit csodálhatjuk meg. Az utóbbi rendezvényen a „vendégcsillagok”: Alister McRae akik a testvére karrier kezdetének Subaru Legacyját vezeti, a papa Jimmy McRae a Ford Sierra Cosworth kormánya mögött, és Kris Meeke a Citroen Xsara WRC-vel. A már említett Derek Ringer navigál az előfutó autóban Alisternek és itt lesz Nicky Grist is. Kivételes nézőként, – aki mindenképpen jelen akart lenni -, Alison, a felejthetetlen Colin McRae felesége.

Indokoltan hiányzik, annak ellenére, hogy eredetileg határozott szándékot vállaltak a kezdeményezésre, Hannu Mikkola és Walter Röhrl, halaszthatatlan kötelezettségvállalások miatt, míg Markku Alen hamar jelezte, nem tud más miatt itt lenni.

“Tudtuk, hogy ez egy titáni vállalkozás lesz összegyűjteni ezeket a bajnokokat” – jegyezte meg Vito Piarulli, bár fontos hívó szó volt Colin McRae tisztelete. Luis Moyával együtt, aki a mi bajnokaink különleges kapcsolattartója, még mindig örülünk, hogy ennyire lelkesen a rendezvény mellé álltak eme legendák. Miután szinte mindenki itt lesz San Marino-ban, Colin Mc Rae családjával együtt, ez nagyszerű eredmény számunkra “.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ