Megvan a SKUBA CROSS-CUNTRY új időpontja

Megvan a SKUBA CROSS-CUNTRY új időpontja

MEGOSZTÁS

A nyár elején a kedvezőtlen vízügyi helyzet miatt elhalasztott Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság viadalát október 4-6-a között rendezik meg Gyulán

 

Megvan a SKUBA CROSS-CUNTRY új időpontja

Amennyire csalódottak voltak a terep-rallye szerelmesei, hogy június 7-9-e között a rendkívül csapadékos időjárás okozta körülményekre tekintettel elmaradt a gyulai SKUBA Cross-Country verseny, most ugyanennyire örülhet mindenki. Immár teljesen hivatalos, hogy a Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság viadalát október 4-6-a között megrendezik az eredeti helyszíneken.

Idén nem kevés gondot okozott a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság szervezőinek az időjárás: volt, ahol csak bizonyos szakaszrészeket kellett az időjárás miatt kivenni a verseny távjából (Riverside Baja), de például a Gyulára meghirdetett SKUBA Cross-Countryt el is kellett halasztani. És mostanra végleg kiderült, nem törölték a viadalt az idei versenynaptárból, ugyanis a Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság futamát az eredeti helyszíneken ősszel, október első hétvégéjén, 4-től 6-ig mégis megtartják.

Júniusban a szervező bizottsággal és a verseny által érintett települések polgármestereivel, valamint a környékbeli gazdálkodókkal egyeztetve döntöttünk a verseny elhalasztása mellett. Már akkor bíztam, bíztunk valamennyien abban, hogy a viadalt nem kell törölni a versenynaptárból. És igazunk lett, hiszen a SKUBA Cross-Country Gyula elnevezésű versenyt október első hétvégéjén az eredeti helyszíneken megtartjuk. Az indulóknak mintegy 300 kilométeres távot kell majd teljesíteniük, és az eredeti elképzeléseknek megfelelően autó, kamion, side by side és motoros kategóriában is megmérkőzhetnek egymással a versenyzők” – árulta el Merkovics Viktor, a SKUBA Cross-Country főszervezője.

A terep-rallye szerelmesei a verseny új időpontjával kapcsolatban minden információt megtalálnak majd a SKUBA Cross-Country hivatalos Facebook oldalán (https://www.facebook.com/sccgy/).

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ