Megpróbáltuk – Abszolút második hellyel zártuk a versenyt

Megpróbáltuk – Abszolút második hellyel zártuk a versenyt

MEGOSZTÁS

Sajtóközlemény

Turán Motorsport

Miskolc Rally 2018

Megpróbáltuk – Abszolút második hellyel zártuk a versenyt

A 24. Miskolc Rally második versenynapján mindent megtett a Turán Motorsport versenyzőpárosa a hőn áhított győzelem eléréséért, de ezúttal a második helyen végzett Turán Frigyes és Bagaméri Laci.

Vasárnap három pályán összesen hét gyorsasági szakaszt kellett teljesíteni, melyek mindegyike saját karakterrel rendelkezett. „Reggel a gumiválasztás okozott komoly fejtörést, ugyanis hajnalban esett az eső, és további csapadékra is volt esély, ami az erdőben sokáig nedvessé tette az utak felületét, a nyílt részeken viszont nyoma sem volt a víznek” – vázolta Frici azt a dilemmát, amivel már az autóba való beülés előtt szembe találták magukat. „Így utólag is úgy tűnik, hogy jól választottunk abroncsot, hiszen azokra végig teljes mértékben számíthattam, sosem kellett „óvatoskodnunk”. A második szakaszra viszont nem állítottam át az autót, emiatt többet kellett fékeznem, ami a szakasz végére elmelegedett. Ez okozott némi időveszteséget, amit már nem tudtunk volna ledolgozni, így innentől kezdve a nézők és magunk szórakoztatására autóztunk.” – folytatta Frici.

„A második helyünk nem forgott veszélyben, így egy igazi örömautózással zártuk a napot, összességében sok pontot gyűjtöttünk, amik az év végi elszámolásnál nagyon sokat érnek majd!” – mondta Bagaméri Laci. „A csapat szokás szerint remek munkát végzett, mi is egy hullámhosszon voltunk Fricivel, így összességében elégedetten távozunk Miskolcról” – emlékezett vissza viccesen Bagaméri Laci.

A 24. Miskolc Rally végeredmény:

  1. Hadik András – Igor Bacigál
  2. Turán Frigyes – Bagaméri Laci +50,3
  3. Veleczei Ádám –Szedő Csaba +1:45,2
  4. Bodolal László – Popovics László +2:11,4
  5. ifj. Kiss László – Kissné Varga Zsuzsanna +2:35,0
  6. Lovász Pál – Kürti Tamás +3:32,4

Magyar Országos Rallye Bajnokság – Turán Motorsport – Miskolc Rallye
Szombati versenybeszámoló: Ez férfimunka volt!

Egyértelműen a győzelmet tűzte zászlajára a Turán Motorsport az Országos Rallyebajnokság második versenyén, a Miskolc Rallye-n. Az első igazi versenynapon ennek megfelelően is autózott Turán Frici és Bagaméri Laci, aminek a „félidőben” a 2. hely az eredménye.

Nagyon szorosan alakultak az egyes gyorsasági szakaszok és az összetett eredmény is a nap első felében, nem csak szinte hanem szó szerint is csak egyetlen tizedmásodperc volt a párosok között, ami a körülmények ismeretében a hihetetlen kategóriába tartozik.

„Hullámzóan alakult a verseny mindenki számára, ugyanis többször is várakoznunk kellett egy-egy szakasz rajtja előtt, ami nem tett jót a ritmus kialakulásának. Mi azonban ehhez is jól tudtunk alkalmazkodni, többek között a Hankook gumiabroncsok gyors bemelegedésének is köszönhetően, így végig egyenletesen jó teljesítményt nyújtottunk.” – mondta Frici a szombati versenynap késő estébe nyúló végén. „A pályák változatossága is megkövetelte az alkalmazkodást, amit mi elég jól tudtunk kezelni, és ennek is köszönhető az, hogy a nap végén a 2. helyen állunk. Ugyan Hadik András a második kört „meghúzta”, és egy kicsit elhúzott, de előnye nem tűnik olyan nagynak, amit ne lehetne vasárnap behozni. Vasárnap egy új nap, új versenynap lesz, három nehéz pályával, amik  közül a leginkább meghatározó talán Garadna-Mályinka lesz.” – folytatta a pilóta.

„Alapvetően elégedett vagyok a csapat és a mi teljesítményünkkel is. A pályák állapotának folyamatos változása rám is külön terhelést rótt, hiszen ezeket az itinerben is követnem kellett. A sötétben való autózás is nagyon jó volt, már gyerekkoromban is ez tetszett a legjobban, és most nem csak élveztem, hanem jól is tudtunk benne dolgozni. Teljes mértékben elégedett vagyok.” – mondta Bagaméri Laci.

Vasárnap három helyszínen összesen 7 gyorsasági vár a 24. Miskolc Rallye versenyzőire.

Forrás: Just Creative

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ