Megnyertem a futamot, de utolsó lettem!

Megnyertem a futamot, de utolsó lettem!

MEGOSZTÁS

Csendes Zsolt
#444, SuperTouringCar +2000
TOTAL Pünkösdi Rallycross Parádé
RabócsiRing, Máriapócs

Megnyertem a futamot, de utolsó lettem

Csendes Zsolt : Az elmúlt három hétben nem nagyon pihentünk. Ez most a harmadik olyan hétvége amikor versenyzünk. Két felemásra sikeredett CEZ futamot követően érkeztünk a RabócsiRingre.

Csehországban – Sedlčany – kezdtünk, hosszú idő után az Asconával. Az autó motorereje remek lett, a súlyelosztása is jó lett, de a futómű még mindig nem az elvárásaimnak megfelelően muzsikált. Összességében sikertelennek értékeltük az versenyt és hazafelé úgy döntöttünk, hogy amíg az Ascona futómű problémáit nem küszöböljük ki, egyetlen versenykilométert sem megyek vele.

Maggiorában ismét Tajmel Tibi BMW-vel álltam rajthoz. Az olasz CEZ futamon sikerült a második helyet megszereznem. Három előfutamot sikerült megnyernem , ami erőt adott a számomra, mert a sikertelen Asconás cseh kaland után, szükségem volt erre a sikerélményre. Magamhoz tértem!

A máriapócsi hétvégét ismét a BMW-vel teljesítettem. Nagyon sajnáltam, hogy csonka mezőny állt fel a kategóriánk rajtrácsára. Hiányoltam Koncseg Zolit nagyon, akinek sajnos nem lett kész az autója és így nem tudtak jönni a RabócsiRingre. Nagyon jó egy olyan versenyzővel  menni, akit jobbnak tart az ember. Nagyon bízom benne, hogy a következő versenyen tudunk egy jót meccselni.

A hétvége első fele jól sikerül, ugyanis mindhárom előfutamot megnyertem. Az autó remekül szuperált, minden hibátlan volt és nagyon jól éreztem magam.

A döntőben elsőként rajtoltam el, majd mindjárt hallottam, hogy valami nem stimmel az autóval. Leszakadt a kipufogó… igyekeztem óvatosabban vezetni.

Tóth Attilától azt hallottam a rádióban, hogy “Nyomjad! Nyomjad mert a nyakadon vannak!”Viszont ő meg nem hallotta, amit én beszélek!  Kérdeztem tőle folyamatosan, hogy ” Kimenjek jokerre?”  Ő  meg küldött tovább, hogy menjek. Így kimaradt a joker körünk!

Nem hibáztatom Attilát! Nekem is kellett volna figyelnem a körszámlálót! Rendezési probléma volt, hogy nem a szokásos körszámláló volt , hanem egy feleakkora . Így egy hátsókerekes autóval, amivel gyakorlatilag háttal érkezel, nehezen látható. Nem fogok semmit a rendezőkre! Én hibáztam!  Megnyertem a versenyt, de utolsó lettem!


Támogatók: autojavitas.net, Rió-lámpastudio KFT, bereljautot.com, Artemide, Car-őr, Castrol


-matezsoltee-

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ