Meeke, Ogier, Neuville – Túl vagyunk a Tour de Corse első napján

Meeke, Ogier, Neuville – Túl vagyunk a Tour de Corse első napján

MEGOSZTÁS

Kris Meeke uralta a pénteki napot , miután négy gyorsasági szakaszból hármat megnyert a Che Guevara Drink WRC Tour de Corse futamán.
Meeke mögött a világbajnoki címvédő Sébastien Ogier 10.3 másodperccel van lemaradva a második, míg Neuville +25.8 másodperccel a harmadik helyen.
Korzika a szebbik arcát mutatta a mezőnynek a nap során. Az időjárás kiszámíthatatlansága és az eső állandó veszélye ma “megkegyelmezett” a mezőny számára, aminek köszönhetően a gumiválasztás egyértelmű volt mindenki számára.

1. Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) 1:16:32.1 ó
2. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +10.3
3. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +25.8
4. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) +52.4
5. Sordo / Marti (Hyundai i20 WRC) +53.8
6. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +1:00.2
7. Paddon / Kennard (Hyundai i20 WRC) +1:18.8
8. Lefebvre / Moreau (Citroën C3 WRC) +2:07.6
9. Mikkelsen / Jaeger (Skoda Fabia R5) +2:57.3
10. Sarrazin / Renucci (Skoda Fabia R5) +3:17.8

Meeke: Két kemény szakaszunk volt ma délután,rengeteg kosszal, komoly felhordásokkal tarkítva, de élveztem őket. Óvatos vagyok, mert Seb soha nem adja fel. Nagyon elégedett vagyok az itinerünkkel.
Ogier elégedetlen volt a Fiesta kezelhetőségével a rosszminőségű göröngyös aszfalton. A beállítások finomításával a kocsi kezelhetőbb lett, de a francia pilóta többet szeretne kihozni a jelenlegi helyzetből.

Ogier : Az autó folyamatosan javult a nap folyamán, lépésről-lépésre lett egyre jobb. Nem vagyunk messze Kristől, ráadásul holnapra több ötletünk is van.
A nap folyamán Evans hidraulikus problémáinak köszönhetően jó hat perces hátrányba került, míg Ott Tänak egy árokban végezte a 4. szakaszon, Juho Hänninen feadta a futamot, miután egy híddal ütközött.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ