Meeke nyert! Két Citroen a dobogón – WRC Neste Rally Finland 2016

Meeke nyert! Két Citroen a dobogón – WRC Neste Rally Finland 2016

MEGOSZTÁS
Kris Meeke nyerte a WRC Neste Rally 2016 futamát / Fotó: PH Sport/ Twitter
Kris Meeke nyerte a WRC Neste Rally Finland 2016 futamát / Fotó: PH Sport/ Twitter

Gyakorlatilag papírforma győzelme hozott a WRC Neste Oil Rally Finland 2016 futama. Az Abu Dhabi Total WRT brit pilótája Kris Meeke nyert. A szakemberek egyértelmű tippje volt a brit, köszönhetően a rajtpozíciójának is. Gyakorlatilag végig kontrollálta a ralit és csak ésszerű kockázatot vállalva repkedett a finn erdőkben.

Meeke:

Egy WRC pilóta végső célja mielőtt világbajnok lesz, megnyerni a Finn Rallyt. Hihetetlen érzés győzni a világ leggyorsabb szakaszain. Ezt az eredményt nagymértékben befolyásolta a tegnapi két Ouninpohja szakasz. Első alkalommal a szakasz végén, nem tudtam az időeredményemet és azt sem, hogy egyáltalán jól mentem e. Alig hittem el, amikor megtudtam, hogy 13 másodperccel gyorsabb voltam, mint Jari-Matti Latvala. Tavaly ő vert meg hat másodperccel az ellenkező irányba, pedig azt hittem tökéletesen vezettem.

Az eredmény amit elértünk a csapatmunka és a korábbi tapasztalatok kombinációja. Azt is elszeretném mondani, hogy az autó a teljes hétvége során tökéletesen működött. A múlt vasárnap egyetlen napot teszteltünk, ami elegendő volt arra, hogy megtaláljuk a legjobb beállításokat.

Nagyon magabiztosnak éreztem magam, amiről azt gondolom, hogy ez volt a legfontosabb tényező a győzelemben. Ma reggel teljesen nyugodt voltam. Csak pár szakaszon kellett vezetnem, hogy az első két napon elvégzett munka eredményét leszüreteljük.

Jari-Matti Latvala pénteki defektje megpecsételte győzelmi esélyeit és konstans teljesítménnyel száguldott Kris Meeke árnyékában.

A dobogó harmadik fokára Craig Breen állhatott fel, aki könnyeivel küzdött az utolsó szakasz céljában, hiszen pályafutása első WRC-s dobogóját érte el az ír pilóta.

A nagy vesztes Lengyelország után ismét Ott Tanak, akinek ismét megvolt a lehetősége akár a futamgyőzelemre is, de a technikai hibák, defektek, majd egy zúzós baleset után nem látta meg a futam célját! Valai mocorog a fiatal észtben, azt gondolom, hogy számolni kell vele a közeljövőben. Fotó: Ott Tänak / Twitter

Coi8PMAWYAAwUkB

A futam zárógyorsát / Power Stage Neuville nyerte – 1. Neuville 4:35.8 2. Paddon +1.1 s 3. Latvala +1.5 s. A futamot pedig Kris Meeke, aki így idei második futamgyőzelmét aratta és bekerült a Finn Rally nem skandináv győzteseinek “halhatatlanjai” közé – (Sainz, Auriol, Märtin, Loeb, Ogier, Meeke)

Nézzük az eredményeket!

A futam végeredménye:

1. Kris Meeke / Paul Nagle ( Citroen DS 3 WRC) 2:38:05.8 ó
2. Latvala / Anttila (VW Polo R WRC) +29.1s
3. Breen / Martin ( Citroen DS 3 WRC) +1:41.3 p
4. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +1:45.9 p
5. Paddon / Kennard (Hyundai i20 WRC) +1:48.2 p
6. Østberg / Floene (Ford Fiesta RS WRC) +2:04.6 p
7. Mikkelsen / Jaeger (VW Polo R WRC) +2:22.4 p
8. Lappi / Ferm (Skoda Fabia R5) +4:53.8 p
9. Abbring / Marshall (Hyundai i20 WRC) +5:22.4 p
10. Suninen / Markkula (Skoda Fabia R5) +5:35.5 p

A VB állása – pilóták, navigátorok, gyártók:

CosSQphVIAIysx7 CosSRdxUsAAI2cN CosSSF7VMAAldYB

CosCzynUEAEcOLE

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ