Meeke előnye 23.5 másodpercre nőtt – WRC Rally Guanajuato México 2017

Meeke előnye 23.5 másodpercre nőtt – WRC Rally Guanajuato México 2017

MEGOSZTÁS

157.7 kilométer vár ma délelőtt a mezőnyre. Meeke, Ogier, Neuville a dobogós pozíciókban. Meeke kedvező pozícióból vág neki a futam második napjának. Amennyiben Fortuna is mellé áll a Citroen brit pilótája akár meg is nyerheti a futamot. A délelőtt Sordo két, míg Neuville egy gyorsot nyert ma délelőtt.

SS11 – El Brinco – 10.09 km

Neuville nyerte a gyorsot Meeke, Ogier és Sordo előtt. A négy pilóta között, mindössze 0.9 másodperc döntött.

Neuville: Néhány kisebb beállítás változtatással vágtunk neki. A sebességemet már nem tudom növelni, de az előttem autózókra igyekszem nyomást gyakorolni.

Evans szerint a nap legrosszabb gyorsát kellett teljesíteni. Latvala bal hátsó törött felnivel és defekttel ért célba. Paddonék bal hátső defekttel jöttek át, miután egy sziklával ütköztek. Tänak egyre jobb teljesítményt nyújt, bizakodik. Hänninen ismét egyre rosszabban van. Ogier elégedett a tiszta délelőtti körrel. Meeke fellélegzett, mert letudta a korábban mumus szakaszt.


SS10 – Lajas de Oro – 38.31 km

Sordo nyerte a gyorsot Meeke és Ogier előtt.

Sordo: Ez remek volt. Megsérült a hátsó szárnyam, elveszítettem egy darabját, így az autó több gyors kanyarban is csúszott, de nem kockáztattam. Az időm nem is rossz!

Bertelli a szakasz 19.5 kilométernél megállt, majd folytatni tudta. Evans arról beszélt, hogy a szakasz közepe meglepően nedves volt, Latvala fékjei a 20 kilométernél elmelegedtek, Lefebvre a szakasz 35.7 kilométerénél megállt, Paddon a folyamatosan változó tapadásról beszélt és a szakasz közepi sárról. Tänak a beállításokról beszélt, Hänninen jobban érzi magát. Neuville nem tudja, hogy mire lesz elég az ideje, de elégedett volt a sebességével és a ritmussal. Bertelli és Lefebvre is balesetet szenvedtek. Bertelli folytatta, míg Lefebvre nem. A francia és navigátora nem sérültek.


SS09 – Media Luna 1 – 27.42 km

Sordo nyerte a szakaszt Ogier és Meeke előtt. Evans elmondása alapján egy viszonylag tiszta szakaszt kellett elsőként teljesítenie. Latvala igyekezett, miután a futam nyitó napján a vélhetően helytelen motorbeállítás miatt “elszált”, miközben elfolyt a hűtővize is. Bertelli félreértette a rajtlistát 🙂 . Tegnap Latvalához hasonlóan Tänak is szenvedett a motor miatt, ma már nyoma sincs a tegnapi problémának. Hänninen nem érzi jól magát. Neuville lassúnak érezte az itinert. Ogier lassan kezdett, de az óvatosság kifizetődhet. Meeke “Egy ok, mennünk kell továbbal letudta…

Sordo: Nem gondoltam, hogy ilyen jó lesz az időm. Igyekeztem a legjobban vezetni. Ezzel az autóval a gyors szakaszokon hihetetlen volt a tapadás.Az autó remekül működött. Minden ok, de a tegnapi történések miatt nagyon csalódott vagyok – de ilyen az élet…
A spanyol pilóta 2×5 perc büntetést kapott az SS7 és az SS8 gyorsokat nem teljesítette megfelelően, minután a péntek esti első szuperspeciálist nem fejezte be.


Rajtlista: 1. Bertelli, 2. Evans, 3. Gorban, 4. Latvala, 5. Lefebvre, 6. Paddon, 7. Tanak, 8. Hänninen, 9. Neuville, 10. Sordo 11 . Ogier, 12. Meeke. Azonban Bertelli elkésett, így Evans lesz a takarító. Az olasz pilóta negyedik lesz a szakaszokon. Három percenként startolnak a versenyzők.


Gumi infók:

Minden Michelin abronccsal versenyző 5 db, míg Meeke és Lefebvre 6 db lágy abronccsal vágott neki a mai első körnek.


A pénteki legjobb pillanatok:

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ