Maximális felkészültség Kassára

Maximális felkészültség Kassára

MEGOSZTÁS

BK2016_LANGI_2

DYNAMIC RALLY TEAM – Int. Baranya Kupa 2016, 2016. augusztus 12-14.

Lángi Attila – Veres Gábor, BMW Z4 M Coupe

 

Tét nélkül állt az International Baranya Kupa rajtjába Lángi Attila és Veres Gábor, de így is az abszolút 15., illetve a 9-es kategória 2. helyét szerezték meg. A Dynamic Rally Team párosának az elsődleges célja az volt, hogy próbára tegyék a BMW Z4-t, és a lehető legjobb beállításokat találják meg hozzá. Ez úgy néz ki, sikerült, így maximális felkészültséggel állnak a szeptemberi Kassa Rallye elébe.

 

Lángi Attila: Amiért mentünk, azt teljesítettük: sikeres volt a tesztünk. Ahogy korábban is mondtam, a Székesfehérvár Rallyen megmutatkozott, hogy nem voltak a legjobbak a BMW beállításai, ezért elkezdtünk emelni rajta, de mire jól autóztunk volna, sajnos kiestünk. Láttuk akkor, hogy jó az irány, de nem tudtok pontosan, mi is lenne a legjobb megoldás. Ezért döntöttünk a komlói teszt mellett, ami nagyon hasznos is volt. Voltak nehéz pillanataink, de a nap végére azért kisimult az arcunk, egyre jobb lett a kocsi, és én is sok új dolgot tanultam a megfelelő beállításokat illetően.

Igaz, hogy nagyon nem tudtuk kihez hasonlítani magunkat, hiszen Áron barátunk űrhajó tempót diktált, őt nem tudtuk beérni, mellette pedig két historicos Porsche volt még, amiknek a technikája valamennyire hasonlított a miénkre, de az sem volt az igazi. A Mitropa Kupa nemzetközi mezőnyében volt egy Renault Clio S1600-as, amivel jó kis csatákat vívtunk, az utolsó gyors rajtjába például úgy álltunk oda, hogy 3 másodperc volt közöttünk. Valami azonban történhetett velük az utolsó gyorson, mert zárásként tőlünk több mint 40 másodpercet kaptak, így három pozícióval mögöttünk végeztek.

Annyira előre még nem gondolkoztunk, de még az is lehet, hogy ez a futam nem csak Kassára, de már a Mecsek Rallyera is jó tréning volt. Igaz, van még jó néhány pálya, ami alkothatja a mecseki bajnokit, de az sem kizárt, hogy egy-egy szakasz, akár fordított irányban is, de részét fogja képezni az októberi fordulónak. Egyelőre azonban még a szeptemberi Kassa Rallyera koncentrálunk, ahol szeretnénk méltó ellenfelei lenni a kategóriatársainknak.

BK2016_LANGI_3

Veres Gábor: Egy nagyon nehéz és hosszú verseny van a hátunk mögött. Sajnos nekünk ez az időbeosztás nem igazán feküdt, de ennek ellenére egy nagyon jó hangulatú és végre probléma mentes futamot abszolváltunk. Igaz, a sötétben autózás most sem tartozott a kedvenceink közé, és Tőzsér Áront sem tudtuk megszorongatni, de azért úgy gondolom, tisztesen helyt álltunk. Ráadásul Attila és a Z4 viszonyát is rendezni tudtuk.

A fő célt teljesítettük, hiszen egy rendkívül hasznosat tréningeztünk a soron következő Kassa Rallyera. Az a legjobb teszt ugyanis, ahol élesben mérik az eredményedet, és össze kell mérned magad a versenytársakkal. Ezek után remélhetőleg a BMW mumusát megszüntettük, és nagyobb nyugalommal állhatunk majd oda a rajtba. Bízunk benne, hogy Kassán már csak azzal kell foglalkoznunk, hogy meglegyenek a rendes beállítások, és azon nem kell gondolkoznunk, vajon az autó ott hagy-e bennünket valahol az út szélén. Döntő fontosságú lesz számunkra a szeptemberi futam, mindenképp pontot kell szereznünk, és ezért már az első perctől úgy kellene versenyeznünk, ahogyan azt a Baranya Kupa második felében tettük.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ