Maverick Viñales azonnali hatállyal távozik a Yamahától

Maverick Viñales azonnali hatállyal távozik a Yamahától

MEGOSZTÁS

A Yamaha és Maverick Viñales kölcsönösen úgy döntöttek, hogy azonnali hatállyal megszüntetik két éves együttműködési szerződésüket. Valentino Rossi év végi visszavonulása után, korábbi csapattársa is távozik a japán gyári csapattól.

A Holland GP (2021. június 28.) után bejelentették, hogy a Yamaha és Maverick Viñales a jelenlegi MotoGP-szezon végén, idő előtt felbontják kétéves szerződésüket – 2021/2022.

A Stájer GP-n történt közelmúltbeli események után és mindkét fél alapos mérlegelése után azonnali hatállyal megszüntették együttműködésüket.

Gerno di Lesmo (Olaszország), 2021. augusztus 20.

A Holland GP (2021. június 28.) után bejelentették, hogy a Yamaha és Maverick Viñales a jelenlegi MotoGP-szezon végén idő előtt lezárják a 2021-2022-es kétéves szerződésüket.

A Stájer GP-n történt közelmúltbeli események után és mindkét fél alapos mérlegelése után született meg a közös döntés az azonnali hatályú különválásról.

LIN JARVIS – YAMAHA MOTOR RACING ügyvezető igazgató

Assenben a Yamaha és Viñales már bejelentette a közös döntést, hogy az eredetileg tervezett 2021-2022-es együttműködésüket befejezik, és 2021 végén elválnak útjaik. A versenyző és a csapat is elkötelezte magát, hogy a jelenlegi szezon végéig folytatják, és a csapat garantálja a teljes támogatását, a versenyző pedig maximálisan odateszi magát, hogy ‘stílusosan’ fejezhessék be a közös projektet.

“Sajnálatos módon a Stájer GP-n a verseny nem sikerült jól és nem végződött jól, következésképpen mindkét fél alapos megfontolása után azt a közös döntést hozták, hogy mindkét fél számára jobb lenne, ha korábban befejeznénk a partnerséget. A korai elválás felszabadítja a versenyzőt, hogy szabadon követhesse az általa választott jövőbeli irányt, és a csapat számára is lehetővé teszi, hogy a 2021-es szezon hátralévő futamaira összpontosítson egy – még megnevezésre váró – cserepilótával.

“Szeretném kifejezni a Yamaha őszinte köszönetét Mavericknek. A Yamaha továbbra is ápolni fogja a szép emlékeket, és nagyra értékeli a munkát, amelyet mindkét fél a közösen eltöltött 4,5 év alatt végzett, amely 8 futamgyőzelmet, 24 dobogós helyezést és két harmadik helyet hozott nekünk a 2017-es és 2019-es összesített versenyzői tabellán.

“A legjobbakat kívánjuk Mavericknek a jövőbeni munkájához.”

MAVERICK VIÑALES – MotoGP versenyző

“Miután Assenben közösen úgy döntöttünk, hogy egy évvel korábban elválnak útjaink, az is eldőlt, hogy elkötelezzük magunkat amellett, hogy a jelenlegi szezont mindkét fél részéről maximális erőfeszítéssel fejezzük be. A Stájer GP-n azonban nem úgy alakult a verseny, ahogyan azt reméltük, és sajnálatos módon nem végződött jól.

“Alapos mérlegelés után mindkét fél egyetértett abban, hogy a legjobb lenne azonnali hatállyal befejezni a partnerséget.

“Nagyon hálás vagyok a Yamahának a nagyszerű lehetőségért. Hálás vagyok a támogatásért is, amit a 4,5 év alatt nyújtottak nekem, és büszkén fogok visszagondolni a közösen elért eredményekre.

“Mindig nagy tisztelettel leszek a Yamaha iránt, és a legjobbakat kívánom nekik.”

******

A világbajnokságot a legutóbbi, “kaotikus” Stájer GP után, amelyet

Maverick Viñales az Aprilia Racing Team Gresini színeiben Aleix Espargaro csapattársaként fogja folytatni 2022-ben.

Fotó: motogp.com

matezsoltee

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ