Mattias Ekström – Egy hajszál híján mégsem a Hungaroringen!

Mattias Ekström – Egy hajszál híján mégsem a Hungaroringen!

MEGOSZTÁS

René Rast győzelmével zárult a német túraautó bajnokság, a DTM Hungaroringi fordulója. Sokáig a közönségkedvenc Mattias Ekströmnek állt a zászló, de a rallycross világbajnoki címvédő alól néhány körrel a verseny vége előtt elfogytak a gumik.

Az egész hétvégén erősen teljesítő Audiknak a tegnapi verseny folyamán még nem jött ki a lépés, és csak egyetlen pilótának sikerült a pódiumra felállni. Ma már nem tették meg ezt a szívességet, és taktikus versenyzéssel kettős győzelmet aratott az Abt Sportsline Team.

A poleból a második versenyen is René Rast indulhatott, és csak nagy csatában sikerült azt a DTM sorozatban az első győzelmére beváltani. A rosszul rajtoló, és korai kiállással operáló Ekström már-már magáénak érezhette a futamot, ám Rast magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, és gumielőnyét kihasználva lassan de biztosan bedarálta neves ellenfelét – egyúttal a bajnoki tabella élére ugrott! A hétvége előtt még éllovas Lucas Auer idő előtt feladta versenyét, hátsó kerekének sérülése miatt.

Ugyan Maxim Martin és Nico Müller is lőtávolon belül volt, érdemben nem tudtak beleszólni Ekströmék küzdelmébe. Azért Martinnak leesett egy dobogó, amivel láthatóan nagyon boldog volt a BMW RBM pilótája!

Második verseny, eredmények:

Folytatás a Norisringen, nem egészen két hét múlva.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ