Mattias Ekström az Északi-sarkkörön tér vissza a FIA Rally Világbajnokságba

Mattias Ekström az Északi-sarkkörön tér vissza a FIA Rally Világbajnokságba

MEGOSZTÁS
Fotó: DirtFish.com

15 éves FIA WRC távollét után tér vissza Mattias Ekström – FIA WRX világbajnok-2016 és 2x DTM bajnok – a hónap végén megrendezésre kerülő WRC Arctic Rally Finland Powered By CapitalBox 2021 futamán.

Ekström egy Skoda Fabia Evo Rally2 volánja mögött fog versenyezni a WRC3 kategóriában a havas, jeges, három napos lappföldi futamon. Ekström navigátora a korábbi Junior WRC bajnok pilóta Emil Berkvist lesz, akivel először a januárban Szaúd-Arábiában megrendezett Dakar Ralin versenyeztek először.

Az biztos, hogy jó móka lesz, de aki ismer, az tudja, hogy szeretek nyerni és nem tagadom, azt tervezem, hogy harcba szállok a kategória állandó résztvevőivel, bár tisztában vagyok azzal, hogy ők sokkal több időt töltenek a raliban, mint én – tette hozzá Ekström, aki a futam előtt két napos tesztet bonyolít le.

1999-ben Svédországban debütált a WRC-ban, majd öt évvel később megnyerte a svéd és a spanyol VB futamokon az N csoportos kategóriát. A legutóbbi WRC tapasztalatait 2005-ben és  2006-ban szerezte, amikor a Skoda gyári csapatának volt a tagja bizonyos futamokon.

A svéd pilóta terveiben szerepel az idei Extrem E sorozatban való szereplés. Az Arctic Rally Finland WRC futam tökéletes lehetőség lesz a számomra, hogy éles maradhassak. Több száz kilométer jégen és havon versenyzés segíthet megújítani a rally iránti szenvedélyemet.

Bergkvist 2018-ban nyerte meg a junior WRC bajnoki címet, de azóta anyagi problémák miatt újabb versenyeken való rajthoz állása nehézségekbe ütközik.

A WRC-be való visszatérés remek érzés, de ezúttal más szerepköröm lesz. Ez egy valóban izgalmas, és hatalmas kihívás lesz. Már egy ideje együtt dolgozom Mattiasszal, azt remélem, hogy remek itinerrel és tanácsokkal segíthetek neki a futamon.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ