Mától Herczig Norbert is a MOL csapat tagja

Mától Herczig Norbert is a MOL csapat tagja

MEGOSZTÁS
Herczig Norbert – Bacigál Igor – SRTH – Skoda Fabia R5 – matezsoltee/ www.rvo.hu

 

Mától Herczig Norbert is a MOL csapat tagjaMa délelőtt a nagyközönség számára is publikussá vált, ami egy nagyon színvonalas sajtótájékoztató keretén belül került bejelentésre: Herczig Norbert 2017-től a MOL támogatott sportolója.

Március 31-én startol el az Országos Rallye Bajnokság, amelyen a háromszoros abszolút magyar rallye bajnok immár a MOL színeiben áll rajthoz. A szponzorációs támogatást megelőzően a versenyző és a vállalatcsoport már tavaly is együttműködött, amikor a MOL versenybenzinek közül a professzionális versenyfelhasználásra kifejlesztett Racing Fuel RST (Rally Standard) üzemanyagát használva lett első helyezett.

 A MOL és a magyar rallye kapcsolata több mint 2 évtizedes. A vállalatcsoport a ’90-es évek közepétől a szakág legjobbjait támogatta, a hatszoros magyar bajnok rallylegenda, Ranga László után Kiss Ferenc volt a cég szponzoráltja, aki a MOL Rally Team pilótájaként 1998-ban és 1999-ben is abszolút bajnok lett. Hasonló teljesítményt nyújtott az elmúlt két évben Herczig Norbert, aki Bacigal Igorral nagy különbséggel tudott bajnokságot nyerni 2015-ben és 2016-ban is.

Herczig 2016-ban a MOL saját fejlesztésű MOL Racing Fuel RST (Ralley Standard) névre keresztelt versenyüzemanyagával vágott neki a versenynek, és a szezon első 5 futamából ötöt nyert, július végére magyar bajnok lett, az utolsó három futamban gyakorlatilag már rajthoz sem kellett állnia. Ilyen teljesítménnyel a magyar bajnokságban hosszú évek óta nem rukkolt elő senki. Ennek a kiváló eredménynek és a rendkívül sikeres együttműködésnek köszönhetően lett Herczig Norbert 2017-től a MOL hivatalos szponzoráltja, vagyis a MOL-csapat tagja, és bekerült a magyar sport elit alakulatába, amelyben olyan nevek szerepelnek, mint Szilágyi Áron, kardvívó, Kozák Danuta, kajakos, Babos Tímea, teniszező vagy éppen Gyurta Dániel, úszó.

„Herczig Norberttel ismét egy klasszis csatlakozott a MOL csapathoz. A MOL hazánk meghatározó vállalata, közel 500 töltőállomásunk van az országban, üzemeink működnek Százhalombattán, Tiszaújvárosban és Szeged környékén, termékeink ott vannak a mindennapokban. Támogatásainkkal pedig odaállunk az ifjú tehetségek mögé, és az olyan nemzetközi sikereket jegyző sportolók mögé, mint Herczig Norbert, aki kiemelkedő teljesítménye révén példakép lehet a fiatal tehetségek számára, és aki eredményeivel nagy örömet okoz az egész országnak” – mondta Kelenvölgyi Ágnes, a MOL-csoport szponzorációs vezetője.

Március utolsó napjai vészesen közelednek, ezért a SKODA Rally Team Hungaria csapata a jövő héten megkezdi az a versenyautóval való felkészülést. Ezt egy hosszú teszttel indítják, ahol a téli szezonban elkészült fejlesztéseket is ki tudják próbálni.

A 2017. Magyar Országos Rallye Bajnokság  március 31-én, a miskolci Speedway Arénában rajtol a prológgal.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ