Massa: „A szenvedélyem a versenyzés!”

Massa: „A szenvedélyem a versenyzés!”

MEGOSZTÁS

A Williams egyéves szerződést adott visszatérő brazil pilótájának

Massa: „A szenvedélyem a versenyzés!”

Immár lehullott a lepel, és kiderült, igazak voltak azok a sajtóértesülések, miszerint a Williams F1-es csapata a Mercedeshez távozó Valtteri Bottas helyére régi-új versenyzőjét, a tavaly visszavonult Felipe Massát szerződtette a 2017-es szezonra. A hirtelen reaktivált brazil pilótánk ez lesz a negyedik szezonja a Williamsnél, és Massa elárulta, más csapat kedvéért nem tért volna vissza a Formula 1 mezőnyébe. B.M. L. (Forrás: Williams)

– Amikor tavaly bejelentette, hogy visszavonul, úgy vélte, ezt a lehető legjobb időben teszi. Aztán a világ leggyorsabban visszatért F1-es pilótája vált Önből. Miért?

– Sosem mondtam azt, hogy a visszavonulásom után máshol nem fogok versenyezni, hiszen ez z életem. Még mindig megvan bennem a szenvedély. Amikor a Williams megkeresett a visszatérési ajánlatával, nem gondolkodtam sokat a dolgon, hiszen a szívemben nagyon fontos helyet foglal el a csapat, és úgy éreztem, igenis jó döntést hoztak annak érdekében, hogy a stabilitás jellemezze őket az idei szezonban.

– Más csapat hívó szavára is igent mondott volna?

– Őszintén mondom, hogy amennyiben más csapat tett volna ajánlatot, akkor a 2017-es világbajnokságot nélkülem rendezték volna a Formula 1-ben.

– Nem fél attól, hogy soha többé nem élheti át azokat a pillanatokat, a nézők hihetetlen szeretetét, amiket tavaly Interlagosban és Abu Dzabiban?

– Azokat a pillanatokat sosem fogom elfelejteni. Hálás vagyok a sorsnak, hogy mindezt átélhettem. Ám abban reménykedem, hogy egy sikeres idény végén emelt fővel hagyhatom el végleg az F1-et.

– Még mindig megvan Önben a vágy, hogy a királykategóriában versenyezzen?

– Mindenki biztos lehet abban, hogy a régi tűz ég bennem, és mindent megteszek a minél jobb eredmény elérése érdekében. Amennyiben nem ezt éreztem volna magamban, nemet mondtam volna az ajánlatra.

– Mit gondol, korábbi csapattársa, Valtteri Bottas megállja majd a helyét a Mercedes pilótájaként?

– Valtteri hatalmas lehetőséget kapott azzal, hogy a jelenlegi világbajnokhoz szerződött. Nagyon tehetséges versenyző, aki mellett remek három évet töltöttem el. A tehetsége megvan, többször bizonyított már, így nem kétséges, megállja majd a helyét a Mercedesnél. Természetesen minden jót kívánok neki.

– Mi a véleménye az új csapattársáról, Lance Strollról?

– Már alig várom, hogy együtt dolgozhassunk. Sokan mondják, csak az édesapja pénzének köszönheti ezt a lehetőséget, ám szerintem a korábbi eredményei miatt egyszerűen kiérdemelte azt. Eddig bármelyik sorozatban elindult, bajnoki címet szerzett, ezért nem véletlenül figyelt fel rá a Williams. Mindenben támogatni fogom, amiben csak tudom, abban mindenki biztos lehet.

 – Mit remél az idei szezontól?

– Nagyon izgalmas idénynek nézünk elébe, ugyanis számos változások lesznek a szabályokban. Rengeteg időt töltök a csapattal, hogy minél jobban felkészüljek. Jóslatokba nem szeretnék bocsátkozni, főleg addig nem, amíg pályára nem gurultam az új FW40-essel. Ám erre sem kell már sokat várnom, ugyanis egy hónap van hátra az első tesztig.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ