Marquez három helyes rajtbüntetést kapott. Viñales indul az élről – MotoGP USA,...

Marquez három helyes rajtbüntetést kapott. Viñales indul az élről – MotoGP USA, Austin

MEGOSZTÁS

Marc Marquez három helyes rajtbüntetést kapott a kvalifikációt követően, mert Maveric Vinalest feltartotta gyors körén, ami után várható volt Marquez büntetése. A legutóbbi argentin futamon kétszer büntették Marquezt: a sportfelügyelők előbb áthajtásos büntetéssel sújtották, majd utólag 30 másodpercet is kapott végső idejéhez. Miért is? A rajtnál lefulladt a motorja és betolta az, majd visszament a helyére”, így “visszafelé közlekedett a pályán”. A második büntetést azért kapta, mert leszorította a futamon Valentino Rossit, aki el is esett… Így hiába érte el a tegnapi austini kvalifikáció leggyorsabb idejét korábbi bukása után, a második sor első pozíciójába “száműzték” a regnáló világbajnokot.

— 1. sor —

Maverick Viñales :

Nagyon elégedett vagyok. Már nagyon rég voltam az elsősorban. Az gondolom, hogy holnap egy remek verseny vár ránk. Nagyon jól éreztem magam a motoron. Jók voltak a gumik, különösen a hátsók. Azt gondolom, hogy holnap még tudunk javítani. Futamról, futamra sikerült megtalálnunk a motoromat, ami a saját stílusommal klappol. Még mindig van hová fejlődöm.

Nagyon boldog vagyok és holnap szeretnék még gyorsabb lenni. Igyekszem a legkoncentráltabb lenni holnapra. Óriási volt az FP4. Remek volt a ritmus és a sebesség. Kemény lesz a győzelemért folytatott harc, de nem lesz lehetetlen. Jól érzem magam, jól érzem magam a motoron, meglátjuk! Azt hiszem, hogy máról holnapra sikerült fejlődnünk.

Andrea Iannone:

Legutóbb tavaly Valenciában voltam az elsősorban. Most pedig remekül éreztem magam a motoron. Remek teljesítményt nyújtottunk eddig a hétvégén, a mérnökök remek munkát végeztek, sikerült javulnunk. Nem vagyunk még teljesen készek a futamra, holnap reggel a warm-upon még finomítani szeretnénk a beállításokat, de szerintem mindenki számára ugyanez a helyzet. Nehéz futam előtt állunk, különösen Marquez sebességét nehéz lesz produkálni, de soha ne mond, hogy soha, mindent megteszek és megpróbálok. Örülök, hogy az első sorból indulhatok Nagyon keményen dolgoztunk az elmúlt másfél évben, így abban bízom, hogy egy remek eredményt tudok elérni a Suzukinak. 

Johan Zarco:

Nagyon boldog vagyok, mert a tegnap nagyon nehéz volt. Ma reggel nagyon örültem a száraz feltételeknek, mert az esős körülményekhez képest  sokat tudtam javítani.  A kvalifikáción sikerült jó időt motoroznom elől-hátul kemény abroncsokon. A lágy abroncsokon nem lett volna jobb a helyzet, mert a tapadás azokon rosszabb lett volna. Ezzel küzdöttünk tegnap és ma is, ami megzavart minket. 

— 2. sor —

Marc Marquez:

Alapvetően a mai nap is remek volt a számunkra.  A legfontosabb az volt a számunkra, hogy a leggyorsabbak voltunk a kvalifikáción. Jól sikerült az FP3 és az FP4 is. A kvalifikációnk nagyon hektikus volt. Elestem és a tartalék motorommal kellett versenyeznem. Amikor másodjára kimentem a pályára sajnos nem számítottam arra, hogy Maverik megérkezik mögöttem, mert Andrea-ára [Iannone] összpontosítottam, akiről tudtam, hogy gyors lehet. Elnézést kértem Maveriktől, de nem vettem észre, hogy mögöttem van, mindaddig amíg meg nem hallottam a motorját. Így holnap a negyedik helyről indulok majd.

Fontos lesz a megfelelő gumiválasztás. Sokat dolgoztunk használt abroncsokon. és a szabadedzések alatt egyenletesen tudtam teljesíteni. A pálya fizikálisan igényes és azt remélem, hogy holnap a hőmérséklet magasabb lesz, de majd holnap meglátjuk. Igyekszem koncentráltan odaállni a rajtvonalra.

03 GP Austin 19, 20, 21 y 22 de abril de 2018, circuito de las Americas, COTA, Austin, Texas MotoGP, motogp, mgp, MOTOGP

Valentino Rossi:

Nagyon elégedett vagyok ezzel a két nappal, egyenletesen teljesítettünk, ami miatt nagyon jól éreztem magam a motoron. Jól dolgoztunk. Azt hittem, hogy lesz lehetőségem az első sorra is, de nem voltam elég gyors. Mindenesetre az első ötből kiindulva rendben van a holnapi verseny. Még néhány apró részletet meg kell erősítenünk és azt remélem , hogy holnap napos és száraz versenyünk lesz.

Jorge Lorenzo:

Örülök, mert több problémát is sikerrel megoldottunk. A kvalifikáción egy remek kört sikerült összeraknom, ami lehetővé teszi a számomra, hogy a második sorból induljak.

 

*****

 

MotoGP USA – kvalifikáció

MotoGP Argentína – futam

MotoGP Katar – futam

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ