Marozsán Geriék élményekkel távoztak Kolozsvárról…

Marozsán Geriék élményekkel távoztak Kolozsvárról…

MEGOSZTÁS

A debreceni fiatal autóversenyző duó, Marozsán Gergő és Takács Martin, valamint csapatuk a Bakó Rally Team… gondoltak egy merészet, és megmérettették magukat a kolozsvári színvonalas futamon.

 

Geri, miért éppen egy romániai versenyre esett a választásotok?

– A válasz tök egyszerű, ugyanis egy fiatal és kezdő autóversenyző számára nagyobb futamon debütálni, háttér nélkül…roppant nehéz. Köztudott, hogy mi a Bakó Rally Team csapatával rendszeresen járunk a romániai versenyekre, ahol tárt karokkal várnak minket és mindenki mást. Arról nem beszélve, hogy számos kedvezményben részesült minden külföldi, aki indult a futamon, mint például ingyen szállás, ingyen nevezés…ingyen shakedown. A szervezők pedig készségesen segítettek mindenben, hogy a legkevesebb teher legyen rajtunk, versenyzőkön. A fentiek mellett pedig a helyszínek, a szervizparkok kialakítása, a rendezés rugalmassága mind könnyítettek a döntésben. Ezúton szeretnénk megköszönni a szervezőknek, hogy a hozzánk hasonló ifjonc párosok is ugyanolyan figyelmet kapnak, mint bárki más az autósportban.

 

Milyen érzésekkel távoztatok végül a kolozsvári viadalról?

– Nagy kihívás és megtiszteltetés volt olyan pilótákkal együtt versenyezni, akik az országos bajnokságban rendszeresen szépen teljesítenek. A vágyunk között csak annyi szerepelt, hogy épségben célba érjünk a kis Citroen C2R2-vel. Hatból négy gyorsasági szakasz jutott így elsőre, melyből kettő húsz versenykilométer feletti volt. Igazi próbatétel, ami hatalmas élményt adott részünkre. Fantasztikus érzés gyűjteni a kilométereket és a tapasztalatokat annak érdekében, hogy a jövőben mindig egy kicsit fejlődhessünk. Levontuk a konzekvenciát, mikor a hegyről lefelé a négyes gyorson fennakadtunk egy buckán, és kiállni kényszerültünk. De keseregni semmi okunk, hiszen jól éreztük magunkat, az autó szuperül működött, mi pedig legközelebb még megfontoltabbak próbálunk lenni.

 

Mik a tervek a továbbiakban?

– Sokat vagyok versenyen a csapattal, de ég és föld kívülről és belülről a versenyzés. Mindkettőt szeretem, viszont egy álom válna valóra, ha egy teljes szezont tudnánk menni a kis méregzsákkal…mondjuk Rali2-ben. Örülünk a kisebb viadaloknak is, hiszen azok segítettek el idáig, de bízunk benne, hogy van helyünk a raliban és hamarosan kicsit letisztultabban is összeáll a kép az irányról. Még egyszer köszönjük szépen a lehetőséget Bakó Lacinak, a szervezőknek… és mindenki másnak, akik részt vettek abban, hogy ott állhattunk mi is a kolozsvári rajtvonalnál. 

 

Reklámpartnerünk:

Total Drinks Kft.

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Balázs Attila – rallyphoto.ro

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ