Marc Marquez világbajnok! #Level7 completed !

Marc Marquez világbajnok! #Level7 completed !

MEGOSZTÁS

Marc Marquez óriási csatában, Andrea Dovizio bukását követően megszerezte 7. világbajnoki címét. A Motegiben zajló futam dobogójára Crutchlow [Honda] és Rins [Suzuki] állhattak fel. A világbajnokságból még három futam van hátra!

Marc Marquez nyert ma Japánban a Twin Ring Motegin, nyolcadik győzelmét aratva a szezonban, karrierjének hetedik világbajnoki címet szerezte meg, amelyből az elmúlt hat évben a király kategóriában ötödik címét szerezte meg a spanyol hondás.

Marquez egyike annak a nyolc versenyzőnek, aki hét, vagy annál több világbajnoki címmel rendelkezik, valamennyi kategóriát figyelembe véve – John Surtees (7), Phil Read (7), Carlo Ubbiali (9), Mike Hailwood (9), Valentino Rossi 9), Angel Nieto (13) és Giacomo Agostini (15).

Marquez a legfiatalabb hétszeres világbajnok pilóta , 25 év és 246 napos életkorával, megelőzve Mike Hailwood-ot, aki 26 éves és 140 napos volt, amikor hetedik címét nyerte 1966-ban a 350 köbcentis kategóriában.

Marquez negyedikként csatlakozott a Mick Doohan, Valentino Rossi és Giacomo Agostini hármashoz, akik a királykategóriában legalább öt világbajnoki címmel büszkélkedhetnek.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ