Marc Marquez óriási győzelmet aratott Assenben, minden idők egyik legjobb MotoGP versenyén

Marc Marquez óriási győzelmet aratott Assenben, minden idők egyik legjobb MotoGP versenyén

MEGOSZTÁS

Marc Marquez óriási győzelmet aratott Assenben, minden idők egyik legjobb MotoGP versenyén

A 70. holland asseni futam a világ motorsport fanjainak emlékezetébe minden bizonnyal a valaha volt legjobb MotoGP futam jelzővel fog bevonulni a sorozat történetébe.  A futam 26 köre során, nyolc pókerjátékos úgy keverte a lapokat, hogy az sokáig emlékezetes marad mindenki számára.

A rajtot jelentő zöld fények kialvásának pillanatában kezdődött a küzdelem, amely a kockás zászlós leintésig tartott, amikor is kialakult a Top három pilóta sorrendje, minden idők legjobb 15 körös csatáját követően.

Marc Marquez abban a pillanatban több mint, két másodperces előnyt motorozott ki, a záró három körben foggal, körömmel harcolva a Rins, Viñales, Dovizioso, Rossi és Lorenzo alkotta üldöző csoport előtt, egyetlen pillanatnyi kihagyás nélkül.

A regnáló világbajnok végül úrrá lett minden ellenfele felett, karrierje 65. győzelmét aratva, amely 39. MotoGP sikerét jelentette. Győzelmével 41 pontra növelte az előnyét a világbajnoki pontversenyben a második helyen álló Valentino Rossi előtt.

Dani Pedrosa végig küzdötte a futamot, miközben képtelen volt felzárkózni rajtpozíciójából. Lépésről, lépésre javult a sebessége, ami ma a 15. helyre volt elegendő.

Marc Marquez: Ez maga volt az őrület, adrenalinnal telve – ezért az érzésért csináljuk ezt a sportot. Tegnap valami ilyesmit vártam, de nem jött az érzés. Ma vadak voltunk egytől-egyig, mindenki mindenkivel harcolt. Azt hiszem mindnyájan összeértünk valakivel. Támadnunk kellett, miközben védekeztünk és fordítva is.  Számtalan alkalommal voltak olyan emlékezetes pillanataink, amikor kockáztattunk a bukás szakadékjának szélén. Őrület volt! Lehetetlen volt a legjobb stratégiát meghatározni és lehetetlen volt bármilyen tervet készíteni. Úgy döntöttem, hogy a végéig harcolni fogok és a végén kiderül, hogy az mire lesz elegendő. Az utolsó három körben, mindent beleadtam, függetlenül a gumik állapotától és függetlenül a bajnokság állásától. Megpróbáltam elhúzni a közvetlen üldözőimtől, mert amikor harcolsz a világbajnoki címért, akkor a legkevesebb ellenfelet szeretnéd látni magad körül. Az utolsó körben, amikor azt láttam, hogy több mint, másfél másodperc az előnyöm akkor gondoltam arra, hogy „Oké megvan a győzelem és érjünk célba. Fontos győzelem volt a mai, és fontos 25 ponttal gazdagodtunk. Tovább kell mennünk a saját utunkon, miközben húznunk kell a gázt és megtartani a mai szintet.

 

Dani Pedrosa: Nagyon nehéz hétvégénk volt, beleértve a versenyt is. Nem kezdtem jól, nem volt meg a sebességem az első körökben. Kezdetben ugyanaz volt az érzésem, mint a szabadedzések során. Apránként gyorsultam és körültekintően igyekeztem javítani a tempón. Sikerült egyre tisztességesebb köridőket teljesíteni. Az utolsó sikánban még mindig nem voltam elég gyors, de legalább a köridőm javult a hétvége során. Sok munka vár még ránk, hogy a kvalifikációban gyorsabbak legyünk.

HRC Media

*****

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ