„Maradj otthon” Sébastien Loeb-bel – Hyundai Motorsport

„Maradj otthon” Sébastien Loeb-bel – Hyundai Motorsport

MEGOSZTÁS
2019 FIA World Rally Championship
Round 02, Rally Sweden
14-17 February 2019
Sebastien Loeb
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH
  • A„Maradj otthon” sorozatunkban első alkalommal a kilencszeres FIA WRC világbajnokkal Sébastien Loeb-bel arról beszélgettünk, hogy hogyan teltek mindennapjaik otthoni karanténjukban Svájcban. [Loeb a családjával Lausanne közelében él. – matezsoltee]
  • A francia bajnok fittségét kerékpározással és trambulinozással őrizte meg, miközben bajnokhoz méltóan teljesített a családi társasjátékozásban is
  • A 79 hihetetlen futamgyőzelem birtokosa, visszaemlékezett a 2010-es hazai Rallye de France – Alsace futamára, amelyet a családja és barátai előtt nyert meg

A kilencszeres világbajnok számára nem jelentett nehézséget az otthonmaradás. A 79-szeres világbajnoki futamgyőztes az otthoni karanténban is megőrizte versenyképességét, bizonyítva azt a Monopoly társasjátékban is.

Sébastien svájci otthonában feleségével és lányával él. Loeb elmondta a véleményét a jelenlegi helyzetet és arról is, hogy mennyi idő telhet el versenyzés nélkül. Az otthoni karantén során a rekordvilágbajnok örömmel szembesült azzal, hogy gimnáziumi szenvedélye, a trambulinozás, miként plántálódik át lányába Valentine-ba.

Seb, először is a legfontosabb, hogy vagytok?

Minden rendben velünk. Svájci otthonunkban vagyunk és ott is maradunk, ameddig csak szükséges, mint mindenki más ezekben a nehéz időkben. Azt kell, hogy mondjam, nagyon szerencsések vagyunk, mert egy kertes házban élünk közel az erdőhöz. Sokan vannak, akik nem annyira szerencsések, mint mi.

Mit csinálsz, hogy megőrizd a fittséged?

Néha reggelente kerékpározom. Vettünk, majd megépítettünk egy trambulint a kertben, ami egy teljes napunkat igénybe vett. Azóta folyamatosan használjuk. Svájcban, Franciaországhoz képest lazábbak a korlátozások. Ezt betartva minimalizáljuk a mozgásunkat. Az éttermek egytől, egyig zárva vannak, a bárok és az üzletek is, így szórakoztatni kell magunkat.

Hogyan tudsz megbirkózni a korlátozásokkal , hiszen olyan életet éltél eddig, amely átlagon felüli aktivitás jellemez?

Nincs más választásunk, mint megbirkózni velük. Nem tehetünk mást. El kell fogadnunk ezt a helyzetet, tiszteletben kell tartanunk a szabályokat és részt kell vennünk a vírus terjedésének lassításában. Természetesen ez nem könnyű, de meg kell birkóznunk vele. Megnézünk néhány filmet, pár gyorsot teljesítek a PlayStation-nön, majd Monopolyztam a családommal. Minden időt együtt töltünk, várva azt, hogy a helyzet javuljon.

Ugyanannyira versenyképes vagy a Monopolyban, mint rallyban?

Igen. Utoljára én nyertem!

Ha eddigi ralis pályafutásod valamelyik futamát újra élhetnéd, melyiket választanád?

Talán az első finnországi futamgyőzelmem lenne az, ami akkor szenzációnak számított. Valójában, ha egy kicsit mélyebbre ásnék és újra nagy örömmel átélnék, az az elzászi győzelmem volt odahaza Franciaországban. Ez volt az a győzelem, amikor egyszerre sikerült egyéni és gyártói VB címet is nyernünk. Mindezt a családom és a barátaim előtt történt. Örömmel ünnepelnék újra azokkal az emberekkel egy újabb sikert.

Van valami olyan, amit nagyon vársz, miután ez a helyzet véget ér?

A Monte óta nem vezettem a Hyundai i20 Coupe WRC-t, így már nagyon várom, hogy ismét visszaülhessek a volán mögé, akár teszten, akár versenyen. Természetesen nekem is nagyon hiányzik, hogy újra együtt dolgozzunk a csapattal, de a legfontosabb dolog jelenleg a biztonság megőrzése.

Mit üzeneted a világ rally rajongóinak?

Ugyanúgy hiányzik a rally nekem is, mint a rajongóknak. Reméljük, hogy a lehető leghamarabb újra kezdhetjük, és ismét versenyezhetünk, de ez attól függ, hogy mindenki betartja-e a szabályokat, hogy otthon maradjon és biztonságban legyen. Ha valamennyien azonos irányba tartunk a vírus elleni küzdelemben, akkor gyorsabb lehet a visszatérésünk. 

Addig is, mi meg online nézhetjük Seb Loeb trambulin tornás kihívását?

Akkor meg kell kérnem a lányomat, hogy tegye meg ő a kihívást, mert most valamivel jobban csinálja, mint én.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ