Már megint jól taktikázott a Prema!

Már megint jól taktikázott a Prema!

MEGOSZTÁS

A Red Bull Ringen sem akarja kiengedni a vezetést a kezéből az olasz csapat, amely remek taktikájának köszönhetően ismét fölényes győzelmet aratott. Az is igaz, hogy ha csak két körrel tovább tart a futam, most nem Charles Leclerc győzelméről beszélnénk, úgyhogy rendesen ki volt számolva a vége!

Charles Leclerc listavezetőként érkezett Spilebergbe, majd a pole besöprése után a főfutamnak is hasonló célokkal vágott neki a monacói. Egy könnyed rajt után hosszú ideig kint maradt a lágy szetteken Leclerc, elnyújtott boxkiállással operált csapata. A kötelező kiállás után az élre tért vissza a fiatal pilóta, aki után az utolsó körben szélsebesen zárkózott fel a Dams-os Nicolas Latifi.

Latifi igencsak elemében volt, a kanadait merőben más elgondolással küldte pályára csapata. A mezőnyön átgyalogolva egészen a második helyig hatolt a szimpatikus versenyző, és a leintés pillanatában már csak 1.3 másodpercre volt Leclerctől. A dobogóra a másik Premás, Antonio Fuoco állhatott fel, míg a bajnokságban második helyen álló Oliver Rowlandnek ezúttal be kellett érnie a negyedik hellyel.

Folytatás ma 10:20-tól a sprintversennyel, melyet az M4 élőben közvetít!

Képek: Zak Mauger/FIA Formula 2

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ