Mäkinen: Négyen harcolnak a címért

Mäkinen: Négyen harcolnak a címért

MEGOSZTÁS

Elfyn Evans svédországi győztes teljesítményével egyértelműen bejelentkezett a FIA WRC pilótai címért zajló csatába, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője Tommi Mäkinen szerint.

A walesi pilóta vezeti a bajnokságot köszönhetően a dupla dobogós teljesítményének – 3. hely a Montén, győzelem Svédországban – ennek tükrében Mäkinen biztos abban, hogy Evans beszáll a 2020-as címküzdelembe.

Négyen harcolnak a címért – nyilatkozta Mäkinen, utalva Evans csapattársára, a hatszoros világbajnok Sébastien Ogier-re és a Hyundai két pilótájára a világbajnoki címvédő Ott Tänak-ra és a szezonnyitó Monte győztes Thierry Neuville-re.

Elfyn már ott van köztük. Tisztában voltunk azzal, hogy mire lehet képes a Montén, így az nem volt meglepetés, de Svédországban úgy vezetett, részben hiányos autó ismerettel, ami óriási meglepetés volt.

Régóta tudjuk, hogy mire képes és ő mindig készen áll a harcra.

Mäkinen azt is megerősítette, hogy a Toyotánál nem lesz csapatutasítás, aminek tanúi lehettünk Svédországban, amikor Kalle Rovanperä nyíltsisakos küzdelemben az utolsó gyorson megverte Sébastien Ogiert.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ