Magyar János: Hungaroring kipipálva

Magyar János: Hungaroring kipipálva

MEGOSZTÁS

Szerdán még havat lapátolt, de a hét végén már ünnepelhetett. Magyar János egy hosszú, és tartalmas felkészülési időszak után a Hungaroringen teljesíthette az első versenyeket.

Magyar bajnokság, FIA Közép-Európai Zóna Bajnokság és ESET kupa. Magyar János 2017-ben három sorozatban is helyt áll. A Hungaroringen egy mezőnyben teljesítették az első futamokat a három sorozat pilótái, így Jani is.

„Jó érzés volt újra harcolni. A magyar bajnoki elszámolásban szerepelni pedig csak plusz öröm számomra. A három sorozat közös futamai azért jók, mert így nagyobb mezőny és jókat lehet küzdeni.”

Több sorozat és különböző erősségű autók indultak a mezőnyben. Jani az elvártnál is jobb teljesítményt hozott ki a Formula Masterból.

„Első hétvégének jól sikerült ez a hungaroringi nyitány. Mivel ez magyar bajnoki forduló is volt, így kicsit meg volt kötve a kezünk, hiszen kötelező gumiszabály érvényes a mezőnyre. Ehhez képest jó szektorokat tudtam teljesíteni. A magyar bajnokságot és az eset kategória elszámolást vezetem, a Zóna bajnoki kategóriában pedig második vagyok egy hétvége után. Jó volt újra versenyezni itt a Hungaroringen, de már a következő futamra koncentrálok.”

Jani számára most egy kisebb szünet következik. A következő nagy állomás május közepén a Red Bull Ringen lesz.

A Magyar Racing Team színeiben indult Pénzes Attila is egy Dallarával.

“A pénteki szabadedzések alkalmával kétszer volt lehetőségem bemenni a pályára az autó és a pálya tesztelése céljából. A csapat teljes erővel azon dolgozott, hogy minél jobb beállításokat érjünk el. A szombati időmérőn a 17 induló között a 14. helyet tudtam elérni és a futamon a 11. helyre küzdöttem fel magam. A 11. hely a nemzetközi zóna kupában élért helyezés, míg a magyar bajnokságban ez a 4. helyet jelentette számomra. Izgatottan vártuk a vasárnapi futamot, ahol sajnos műszaki probléma miatt a rajtrácson ragadtam. Ezúton is köszönöm a csapatnak a kitartó munkát és támogatást, és töretlenül készülünk a következő megmérettetésre.”

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ