Mads Østbergék dupláztak, másodszor is Citroën győzelem

Mads Østbergék dupláztak, másodszor is Citroën győzelem

MEGOSZTÁS

2021.08.30. – Vértes Rallye 2021 – összefoglaló

Mads Østbergék dupláztak, másodszor is Citroën győzelem

Ahogy élvezték legutóbb a pezsgőzést Pécsen, annyira tetszett a norvég duónak Móron, céldobogón az édes nedű locsolása. A Citroën Rally Team Hungary párosa, Mads Østberg és Torstein Eriksen magabiztosan nyerte a Vértes Rallye-t. A Tagai Racing Technology által felkészített Citroën C3 Rally2 versenyautó tökéletesen működött. Madsék a maximális pontszámot begyűjtve, a két kihagyott futam ellenére is a harmadik helyen állnak a bajnokságban.

Sikeres teszt után, jól beállított autóval érkezett a csapat Mórra, ahol a pályabejárás után így nyilatkozott a pilóta: „Nagyon tetszenek a gyorsasági szakaszok. Egy kicsit talán túl nagy a tempó, de ennek ellenére trükkösek, figyelni kell majd a felhordásokra.”

A második szakaszon megszerezte a vezetést a Citroën C3 Rally2 autóval induló egység és végig uralták a futamot. „A helyi srácok nagyon gyorsak, de azt gondolom elég hamar ráéreztünk a pályákra és a tapadási viszonyokra. A második szakasztól kezdve már nyomtuk, ahogy tudtuk és végig kézben tudtuk tartani a futamot.”

A versenyautó végig gondmentesen működött, a Tagai Racing Technology csapata most is kiváló autót biztosított a versenyzői számára, akik két gyors kivételével minden szakaszon a leggyorsabbak voltak.

Majdnem 50 másodperc előnnyel ünnepelhette második győzelmét a magyar ralibajnokságban a Citroën Rally Team Hungary párosa és amikor a pilótát a céldobogó után arról kérdezték, hogy milyen a magyar pezsgő, akkor nevetve mondta: „Nagyon jó vele a céldobogón locsolni!”

Két futamot ki kellett hagynia a WRC2 bajnok párosának az országos ralibajnokságból, de az utolsó megmérettetésen, az október végére tervezett Rally Hungary-n biztosan itt lesz a duó és továbbra is a magyar bajnoki cím megszerzése a céljuk. „Tavaly voltam itt, segítettem a csapatnak és akkor megnéztem a pályákat. Nagyon várom már, hogy versenyezhessünk is rajtuk!” – mondta Mads.

Két győzelemmel a harmadik helyen áll a páros a ponttáblázatban, még három egységnek van lehetősége megnyerni a bajnoki címet. A Citroën Rally Team Hungary csapata mindent megtesz azért, hogy a szezonzárón is pezsgőzhessen…

A Vértes Rallye 2021 végeredménye:
1. Mads Østberg Torstein Eriksen Citroën Rally Team Hungary Citroën C3 Rally2 1:01:38,8
2. Hadik András Kertész Krisztián DVTK SE. Ford Fiesta R5 MkII +48,5
3. Velenczei Ádám Bacigal Igor Gulf Racing Hungary SKODA Fabia R5 Evo +1:07,6
4. Klausz Kristóf Csányi Botond Klaus Motorsport SKODA Fabia Rally2 +1:09,8
5. Csomós Miklós Nagy Attila Borsod Talent Motorsport SKODA Fabia R5 +1:47,4

A magyar ralibajnokság állása az utolsó futam előtt *:
1. Hadik András Kertész Krisztián DVTK SE. Ford Fiesta R5 MkII 164 pont
2. Csomós Miklós Nagy Attila Borsod Talent Motorsport SKODA Fabia R5 155 pont
3. Mads Østberg Torstein Eriksen Citroën Rally Team Hungary Citroën C3 Rally2 134 pont
4. Klausz Kristóf Csányi Botond Klaus Motorsport SKODA Fabia Rally2 131 pont
5. Osváth Péter Papp Tamás Rally Café Média Kft. SKODA Fabia R5 68 pont
* nem hivatalos eredmény!

A csapat partnerei:
C Automobil Import Kft., Tagai Racing Technology, PIRELLI, Citroën Racing, Autószöv Gyöngyös

#C3Rally2Family #CRTH

kiadja: Dudás Endre, a Citroën Rally Team Hungary sajtófelelőse

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ