M-Sport: A Lappi autóját elpusztító tűz oka valószínűleg kideríthetetlen

M-Sport: A Lappi autóját elpusztító tűz oka valószínűleg kideríthetetlen

MEGOSZTÁS
WRC México 2020

Nehéz bármit is kideríteni a kiégett autó maradványaiból

Az M-Sport Ford csapatvezetője Richard Millener szerint valószínűleg soha nem fog kiderülni az Esapekka Lappi Ford Fiesta WRC-jét elpusztító tűz oka.

A kiégett karosszériájú autó mellett a többi M-Sport Ford Fiesta WRC is megérkezett a múlt hétvégén a csapat dovenby hill-i központjába.

Lappi Fiesta WRC-je a péntek délutáni El Chocolate szakasz második teljesítése után gyulladt ki és percek alatt a lángok martaléka lett

A pénteki napon a szakaszokat negyedikként teljesítő finn pilóta, így látta a tűz okát firtató kérdést:

Nem hiszem, hogy szivárgott volna a fékfolyadék, vagy valami más, mert a fékpedál működött a megálláskor.

Nem tudom, de szerintem üzemanyagnak, vagy olajnak kellett lennie, vagy valami olyasminek, ami ilyen gyorsan begyulladt. Nem volt semmilyen figyelmeztető jel a szakaszon. A célvonaltól elgurultam, mert ezt kell csinálni, ha kisebb tűz estén, amit a légmozgás még elolthat…

De abban a pillanatban, már nem tehettünk semmit.

Millener szerint a tűz kivizsgálása már folyamatban van, az M-Sport autók visszatértek a csapat főhadiszállására.

Átnézünk most mindent, de már túl vagyunk mindenen, nagy küzdelem lesz bármit is kideríteni. Sokszor átnéztük a belsőfelvételeket és úgy tűnik, hogy a (tűz) az autó elejéből származhat. A lángok a motorháztető alatt láthatóak.  

Amint az autó mozgásba lendült a lángok a hajtás alagút mentén terjedtek tova, ahol tökéletes terepe alakult ki a tűz kialakulásához a magas hőmérsékletnek és az oxigénnek.

Az autó fara, nagyon hamar a lángok martaléka lett, több elem is hamar lángra kapott, ami után szinte lehetetlen volt az oltás. A kigyulladt gumik pedig gyakorlatilag, hosszú ideig táplálták a tüzet.

Fotó: M-Sport Media

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ