Luigi megszerezte első gyorsasági magyar bajnoki címét

Luigi megszerezte első gyorsasági magyar bajnoki címét

MEGOSZTÁS

Brnoban rendezték a Lotus Cup Eastern Europe utolsó előtti versenyhétvégéjét.

luigi1

Luigi számára rendkívül fontos volt ez a hétvége, ugyanis az LCEE utolsó fordulója, az októberi Hungaroringi hétvége egybeesik a Rallycross Európa-bajnokság németországi versenyével, így a többszörös offroad magyar bajnoknak – autocross és rallycross – Brnoban kellett bebiztosítania első gyorsasági magyar bajnoki címét.

– A lehető legrosszabban indult a hétvégém – kezdi beszámolóját Luigi –, az edzésen megállt a versenyautóm, sajnos nem lehetett megjavítani, így tartalék autóval kellett indulnom, amiben most ültem először.

luigi2

Luigi számára egy harmadik helyezés már a bajnoki címet jelenthette, de végül győzelemmel ünnepelte az első gyorsasági magyar bajnoki címet:

– Mindössze 15 pontot kellett szereznem a hétvégén, de egy kis szerencsével – ellenfelem technikai hiba miatt kiesett – sikerült megnyernem kategóriámat, abszolútban pedig harmadik lettem a két V6 Cup R mögött. Nagyon örülök, hiszen egy újabb szakágban sikerült bajnoki címet szerezni,  nem adták könnyen, erős ellenfelek ellen sokszor nagy csatákat, kemény versenyeket kellett megvívnom.

luigi3

Vasárnapra már csak az örömautózás maradt Luigi számára, aki immár motocross-, autocross-, rallycross- és gyorsasági magyar bajnok, utolsó idei Lotus futamára mégis hatalmas csatába keveredett:

– Nagyot csatáztunk Burkus Egonnal, amit rendkívül élveztem, sajnos egy hiba miatt megforogtam, de a végére sikerült őt utolérnem, és mindössze 144 ezreddel jöttem be mögötte, ráadásul én futottam  a leggyorsabb kört kategóriámban. Egon egész évben gyorsabb volt nálam, most először sikerült felvenni vele a harcot, de végül ismét ő győzött.  Azt gondolom, ez egy szép lezárása volt ennek a szezonnak a Lotus Cup Eastern Europe-on. Most már a következő rallycross Eb futamra koncentrálok, ami most hétvégén Barcelonában lesz. Versenyek óta karnyújtásnyira van tőlem a dobogó, a tempóm megvan hozzá, már csak össze kell állnia mindennek, akkor meg is lesz, bízom benne, hogy akár már a mostani spanyol futamon.

LUIGI MOTORSPORT

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ