Loeb sajnálja Craig Breen-t

Loeb sajnálja Craig Breen-t

MEGOSZTÁS

 

Sebastien Loeb sajnálja Craig Breen-t, aki a világbajnokság következő fordulójában nem indul, hiszen a Citroen döntése alapján Loeb és Meeke állnak rajthoz, a Leon központú közép-amerikai futamon.

A kilencszeres világbajnok Loeb 2018-ban három futamon áll rajthoz a Citroen Total Abu Dhabi WRT színeiben – a jövő héten Mexikóban, majd Korzikán és a szezon második felében Spanyolországban. Ezeken a ralikon Craig Breen átadja Sebnek a gyári C3 WRC-t.

Breen a legutóbbi svédországi WRC futamon a második helyen végzett és a sikeres futamot követően már arról beszélt, hogy mennyire hiányzik a számára a mexikói és a korzikai futam adrenalinja.

Loeb elismerte együtt érez Breen-nel.

Frusztráló lehet mindez a számáranyilatkozta Loeb az Autosportnak két nappal a spanyolországi, Mexikó előtti tesztet követően. Svédországban nagyon jó versenye volt, de a másik oldalon nem döntöttek másképpen. A Citroen felajánlott nekem néhány futamot nekem, sajnálom, de viszem az autóját és ezen nincs mit szépíteni.

A Citroen csak két gyári autót támogat ebben a szezonban. Khalid Al-Qassimi egy harmadik C3 WRC-t fog vezetni meghatározott futamokon, a csapat Abu Dhabi támogatása fejében, Mads Östberg pedig Svédországban fizetett.

A két autós modellre vonatkozó döntést a PSA vezetője Carlos Tavares megvédte a Breen – Loeb cserét. Három futamon nem fog a kocsiban ülni, nem haton vagy hétenmondta Tavarez az Autosportnak. – Loeb tagja a családnak.

Loeb még arról beszélt, hogy kíváncsian várja, hogy milyen lesz a sebessége a WRC mezőnyéhez képest, amikor a jövő héten a szezon első murvás futamán rajthoz áll.

Nem tudom, hogy milyen lesz a ritmuson. Abban biztos vagyok, hogy a futam első napján a rajt pozícióm segíteni fog nekem, így a többiek számára nehéz lesz tervezni. Hosszú ideje nem álltam rajthoz ezen a futamon: hat éve, ráadásul nem versenyeztem murván. Kíváncsian várom, hogy az első szakaszok után, hol leszek.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ