Loeb nem tervezi még pályafutása befejezését

Loeb nem tervezi még pályafutása befejezését

MEGOSZTÁS
2020 FIA World Rally Championship
Round 05, Rally Turkey
18 – 20 September 2020
Sebastien Loeb
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

A kilencszeres világbajnokot a Hyundai Motorsport csapatából Dani Sordo váltja a jövő heti Rally Italia Sardegna futamán – 2020.10.08-11. – míg Craig Breen várhatóan a harmadik i20 WRC volánja mögött vesz rész a Renties Ypres Rally Belgium futamán – 2020.november 19-22.

2020 FIA World Rally Championship
Round 05 Rally Turkey
18-20 September 2020
WRC, Podium, Day 3, Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Sebastien Loeb, Daniel Elena
Photographer: Fabien Dufour
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Egy biztos – kezdte mondandóját a hetvenkilencszeres futamgyőztes, kilencszeres világbajnok, Sebastien Loeb -, újra rally autót fogok vezetni, de, hogy melyik bajnokságban és melyik versenyen fogalmam sincs. Van egy tervem a Dakarra, amiről hamarosan többet tudok, majd én is.

Ha Törökországban vezetett utoljára egy gyári WRC-ben, akkor stílusosan a harmadik helyen végzett, miután a nyitónapot követően vezette a futamot. Eltekintve egy rossz gumiválasztástól, Loeb elégedett volt teljesítményről.

 

Szép volt. Örültem, hogy  újból megtaláltam a vezetésem ritmusát és csatában lehettem az éllovas pilótákkal. Nem voltam boldog, amikor szombaton reggel gyakorlatilag megsemmisítettem az abroncsaimat. Nem voltam erre büszke, de a futamot követően elégedett vagyok az összteljesítményemmel.

Loeb „lánglelkűen” beszélt a jelenlegi WRC-k teljesítményéről.

Azok az autók, amelyeket a karrierem kezdetén vezettem, nagyon jók és szépek voltak, de a jelenlegi autókkal nem lehet összehasonlítani őket. A futómű, a motorvezérlés, az abroncsok, a tapadás, a szakaszokon elérhető sebesség, elképesztő a múlthoz képest.

Karrierem minden pillanatát élveztem ebben a sportágban, hihetetlen, hogy képes vagyok ilyen autót vezetni a jelenben. Nagyon hiányzott a vezetés – a januári Monte-Carlo Rallye óta Loeb első futama volt a törökországi -, és nagyon jó volt visszatérni ehhez az autóhoz.  

Ezek az autók egyszerűen elképesztőek, el sem lehet képzelni, mit lehet vele megtenni durva szakaszokon és hogyan lehet játszani az autó teljesítményével.

Mint mondtam, boldog vagyok. Még mindig élvezem a vezetést és örülök, hogy újra megtaláltam a ritmust. Meglátjuk, hogy mi következik – fejezte be a beszélgetést a 46 éves francia világbajnok.

 

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ