A legnehezebb feladat következik… – Ifj. Tóth János – Szőke Tamás

A legnehezebb feladat következik… – Ifj. Tóth János – Szőke Tamás

MEGOSZTÁS

Kassa_HL1_001

2016. szeptember 7.
A legnehezebb feladat következik…

Három futam van hátra a rali országos bajnoki sorozatból, s ezek közül minden bizonnyal a legnehezebb következik a hét végén. A Kassa-rali minden párost extra feladat elé állít, hiszen jórészt ismeretlen pályákon zajlik – huszonöt-harminc évvel ezelőtti gyorsasági szakaszok kerültek vissza a programba, amelyeken a jelenlegi generáció még nem versenyzett. A Peugeot Total Hungária Rallye Team párosa, a hétszeres abszolút bajnok ifjabb Tóth János, és kétszeres bajnok navigátora, Szőke Tamás kihívásként tekint a feladatra – mindketten alig várják, hogy megméressék magukat a Kassa környéki pályákon.

„Ugyanúgy készülünk, mint az összes többi futamra – mondta Peugeot 208 T16 R5 pilótája, ifjabb Tóth, majd rögtön hozzátette, miért is lesz ez a viadal más, mint az eddigiek: – Az első nap ismeretlen pályákon zajlik – vagyis olyanokon, amelyek huszonöt-harminc évvel ezelőtt szerepeltek legutóbb a programban, úgyhogy a mi generációnk még nem versenyzett rajtuk. Van egy városi szakasz, a többit pedig nagyjából ismerjük. Egy igazi raliversenyző kihívásként tekint az efféle feladatra, szerintem mindig jó, ha nem az unalomig ismert szakaszokon versenyzünk. S hogy mi a tervünk? Az, hogy minél gyorsabban menjünk, és persze, befejezzük a versenyt.”

Navigátora, Szőke Tamás egyetért „Janikával”. Abban a témakörben legalábbis biztosan, hogy az ismeretlen pályán plusz feladat elé állítják majd a pilótákat és navigátorokat egyaránt.
Kassa_HL1_002„Én összesen egy pályát ismerek a mostaniak közül, úgyhogy már csak ezért is hatalmas csatára számítok a hét végén. Noha a bajnoki cím már eldőlt, az év végi dobogós helyekért még zajlik a küzdelem, úgyhogy minden megtett méter, minden szakasz számít. Az év legnehezebb versenye előtt állunk, amelyen a miskolci pilóták hagyományosan jól szoktak menni, hiszen ők laknak a legközelebb Kassához, az ő dolgukat próbáljuk majd minél jobban megnehezíteni. S hogy mi lehet a siker titka? Egy ilyen versenyen minden apróság nagyon fontos. Jól fel kell készülni, felírni a pályákat, aprólékosan átbeszélni mindent, és ha még a szerencse is mellénk áll, akkor nem lehet gond. Jó érzés, hogy most még a szokásosnál is jobban ránk lesznek hagyatkozva a pilóták, hiszen teljesen ismeretlen terepen versenyzünk majd”– mondta Szőke Tamás, majd rögtön hozzátette: nem aggódik. Megoldják ezt a feladatot is, mint az összes többit eddig.

Kassa_HL1_003

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ