Legendák Tornája Húsvétkor a RabócsiRingen

Legendák Tornája Húsvétkor a RabócsiRingen

MEGOSZTÁS

A magyar autó-motorsport 16 kiemelkedő alakja, valódi legendája – több Európa- és világbajnok – méri össze tudását Húsvét hétfőn a RabócsiRingen, ahol a Rally Hungaryről már jól ismert szinkronpályán mérkőzhetnek meg egymással. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen rallyautóval és gokarttal a stopper ellen, míg driftautóval pontozásra fognak versenyezni egymással. Miután három szakágban is bizonyítottak derül ki, ki lesz a 2022-es év Legendák Legendája.

Hagyományteremtőnek szánjuk a RabócsiRingen a Legendák Tornáját, amelyet a tervek szerint minden évben Húsvét hétfőn rendezünk.

Az idei megmérettetésre valóban legendás versenyzők fogadták el a meghívást, hiszen itt lesz többek között a gyorsasági motoros világbajnok, Talmácsi Gábor, a háromszoros kamion-Európa-bajnok Kiss Norbert, a GP3-as futamgyőztes Kiss Pál Tamás, a rallycross világbajnokság futamán tavaly abszolút harmadik helyezést szerző Szabó Krisztián.

A rallysokat olyan igazi legendák képviselik, mint a négyszeres bajnok Hadik András, a szintén bajnok Turi Tamás, és Spitzmüller Csaba, az Európa-bajnoki futamgyőztes Turán Frigyes, a tavalyi Rally1 második helyezettje, az idén az Európa-bajnokságon szakaszt nyerő Csomós Mixi, de tíz év után először láthatjuk újra versenyautó volánja mögött a kétszeres magyar bajnok Asit is.

Törekedtünk arra, hogy a legtöbb szakág képviselje magát, így meghívást kapott a kétszeres Rotax Max világbajnok gokart-versenyző, Kancsár Ferenc, a kétszeres Pro Drift bajnok Grózinger Zsolt, az autocross Európa-bajnok és többszörös rallycross magyar bajmok Kárai Tamás, a rallycross két örökös bajnoka, a nyolc illetve kilenc abszolút bajnoki címmel büszkélkedő Harsányi Zoltán és Kotán Péter, illetve a magyar rallycross bajnok és a rallyban is remekelő ifj. Kiss László.

A versenyzők hétfőn reggel 8 és 10 óra között szabadedzésen kapnak lehetőséget, hogy megismerkedjenek a technikákkal.

A vadonatúj 15 lóerős 390 cm3-es TB R25 gokarttal, a 185 lóerős Renault Clio Rally5-tel és a legizmosabb, 400 lovas BMW E46 driftautóval.

Mind a három szakág versenygépeit a RabócsiRing bocsátja rendelkezésre. A Renault-k és a BMW-k is egyformák lesznek, míg a gokartnál még arra is ügyelünk, hogy ki legyenek súlyozva, így a versenyző-gokart összsúly mindenki esetében azonos legyen.

10:30-kor veszi kezdetét a 16-os selejtező. Itt minden versenyző mind a három autóval teljesíti a pályát. A rallyautóval és a gokarttal időre, míg a driftautóval a pontozóbírók előtt kell megméretni. Mind a három autóval elért eredmény alapján sorrendbe állítjuk a versenyzőket. Az első 16 pontot kap, a második 15-öt és így tovább. A sorrendet a három technikával elért összpontszám adja.

Várhatóan 15:00-kor kerül majd sor a Top4 döntőire. Itt már csak a rallyautóval mérkőznek meg a versenyzők kieséses alapon.

A díjkiosztót 16:00-kor tartjuk, amikor átadásra kerül a Legendák Tornája vándordíja.

Itt kerül átadásra az ukrán menekültek segítésére felajánlott várhatóan több millió forintos összeg, ehhez a kezdeményezéshez pedig bárki csatlakozhat a helyszínen is.

A Legendák Tornájára a belépőjegy 4500 Ft-ba kerül elővételben, amit itt lehet megvásárolni, 4900 Ft-ba pedig a helyszínen.

Korábban Húsvét hétfőn a RabócsiRingen hagyományosan rallycross versenyt rendeztünk. Ez sem marad el, hiszen az Országos Rallycross bajnokság nyitófutamát és egyben öt ország részvételével egy nemzetközi rallycross futamot (CEZ) április 16–17-én, szombaton és vasárnap rendezünk.

Húsvét hétvégén szombattól hétfőig tehát érdemes a RabócsiRingre látogatni.

A Legendák Tornája 2022 résztvevői

Aschenbrenner György „Asi” – Kétszeres Országos Rallybajnok

Csomós Miklós – Országos Rallybajnokság második helyezettje

Grózinger Zsolt – Kétszeres Pro Drift Országos bajnok

Hadik András – Négyszeres Országos Rallybajnok

Harsányi Zoltán – Kilencszeres Országos Rallycross bajnok

Kancsár Ferenc – Kétszeres Rotax Max világbajnok

Kárai Tamás – Háromszoros Autocross Európa-bajnok, Háromszoros Rallycross Országos bajnok

ifj Kiss László – Országos Rallycrossbajnok

Kiss Norbert – Háromszoros Európa-bajnok

Kiss Pál Tamás – GP3 és Auto GP futamgyőztes, rallycross Eb-futam dobogós

Kotán Péter –  Nyolcszoros Országos Rallycross bajnok

Spitzmüller Csaba „Spici” – Országos Rallybajnok

Szabó Krisztián – Autocross Európa-bajnoka, Rallycross Európa-bajnok, Rallycross vb 3. helyezés

Talmácsi Gábor – Gyorsasági motoros világbajnok

Turán Frigyes – Rally Európa-bajnoki futamgyőztes

Turi Tamás – Országos Rallybajnok

LEGENDÁK TORNÁJA JEGYEK

Belépés 3 éves kor alatt díjmentes!

Gyerek belépő: 3-12 éves korig

Felnőtt belépő: 12 év felett

ÁRAK
LEGENDÁK TORNÁJA
Felnőtt belépőjegy elővételben 04.18.
4 500Ft

ONLINE VÁSÁRLÁS

Gyerek belépőjegy elővételben 04.18.
2 500Ft

ONLINE VÁSÁRLÁS

LEGEND VIP TICKET – VIP parkolás – VIP terem
50 000Ft

ONLINE VÁSÁRLÁS

 

 

Forrás: A.M.G. RabócsiRing
matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ