Lappi újra akcióban a JanPro Racing-gel – Jämsän Äijät Rally

Lappi újra akcióban a JanPro Racing-gel – Jämsän Äijät Rally

MEGOSZTÁS

Az M-Sport Ford Rally Team finn pilótapárosa Esapekka Lappi és Janne Ferm hamarosan újra újra versenyezni fognak a JanPro Racing színeiben egy EcoBoost motorral ellátott Ford Fiesta WRC-vel a Jämsän Äijät Rallyn.

Az idei FIA WRC Finn Rallyja elmarad, azonban a kozép-finnországi erdők továbbra is láthatják, hallhatják idén a legmagasabb szintű Fiesta teljesítményét.

A futam augusztus 8-án. szombaton kerül megrendezésre a Jämsä régiójában, magában foglalva olyan gyorsokat, amely a NESTE Finn Rally programjában is szerepelt.

A rövid, mindössze három gyorsasági szakaszból áll program, tökéletes lehetőséget kínál majd Lappi számára, hogy tempósan vezetve, visszarázódjon a kerékvágásba a szezon újra indulásáig.

A gyors szakaszok és nagy ugratók tökéletes bemelegítés lehet a WRC Észt Rallyra, ahol Lappi a közel hat hónapos kényszerű szünet után jó eredményt vár az első baltikumi világbajnoki futamtól.

A Lappi – Ferm duó a JanPro Racing közreműködésével vesz részt a futam programjában szereplő gyorsokon a Ford Fiesta WRC-vel, amelyet Janne Tuohino tapasztalt csapata fog szervizelni.

Az M-Sporttal szoros együttműködésben a JanPro Racing az első olyan magántulajdonban lévő csapat, amely újgenerációs WRC-t bérelhet és versenyképes csomagokat nyújthat a jövő ralisztárjainak, a tapasztalt félprofi pilótáknak és az úrvezetők részére.

Esapekka Lappi: Hosszú idő telt el Mexikó óta. Nagyon várom, hogy a JanPro Racing által felkészített Ford Fiesta WRC volánja mögött visszatérhessek. Hosszú idő telt el kormány nélkül, így ez a rally tökéletes lehetőséget kínál nekünk a világ legjobb murvás szakaszain a határhoz közel vezethessünk. Ez egy tökéletes bemelegítés lehet a szezon újra indulása előtt, amin a fő célunk, hogy gyorsuljunk, megtaláljuk a sebességünket az Észt Rally előtt.

Janne Tuohino – JanPro Racing ügyvezető igazgatója:

Nagyon örülök, hogy újra visszatérhetünk a JanPro Racing színeiben. Nagy megtiszteltetés a számunkra, hogy egy Ford Fiesta WRC-t szervizelhetünk az M-Sport egyik gyári pilótájának. Fantasztikus, hogy Esapekka és Janne lesznek az autóban, itt ígérem nekik, hogy mindent megteszünk azért, hogy segítsük őket céljaik elérésében.

Richard Millener – M-Sport Ford csapatvezetője:

Nagyon jó lesz Esapekkát újra egy Ford Fiesta WRC-ben látni. Tisztában vagyok azzal, hogy régen ült a volán mögött és vezetett gyorsan, így csak elképzelni tudom, hogy milyen lesz. Ez a mini rally tökéletes bemelegítés lesz az Észt Rallyra előkészületeire. Tisztában vagyunk azzal, hogy a  JanPro Racig kezeiben biztonságban tudhatjuk pilótánkat, hiszen egy nagyon ügyes és tapasztalt csapat fog mögötte állni.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ