Lappi és Suninen svéd reményei – M-Sport Ford WRT – 68° Svéd...

Lappi és Suninen svéd reményei – M-Sport Ford WRT – 68° Svéd Rally

MEGOSZTÁS

Esapekka Lappi személyében jól indult az M-Sport Ford WRT 2020-as szezonja. Az M-Sport Ford mindkét finn pilótapárosa bizakodó, de óvatos a 68° Svéd Rally előtt. Nézzük miképpen hangolódnak a futamra, amelynek össztávja mindössze 171.64 kilométer lesz a régiót sujtó felmelegedés miatt, teljes bajnoki pontszámért.

Esapekka Lappi – Janne Ferm

A múlt hónapban megszerzett remek negyedik helyére – Rallye Monte-Carlo – fog építeni az Esapekka Lappi – Janne Ferm kettős. A Svéd Rally sikeres futam a finn páros számára, hiszen a havas, jeges szakaszokon az elmúlt három korábbi részvételük alkalmával negyedik helynél rosszabb eredményt nem értek el. Tavaly a második helyen sikerült célba érniük, 2018-ban a negyedik helyen finiseltek, míg 2016-os debütálásuk alkalmából, a WRC2 kategóriában a harmadik helyet finiseltek.

Részvételek száma a futamon: 3

A legjobb eredmény: 2. hely (2019)

Esapekka Lappi: Eddig sikerült jó eredményekkel zárni a Svéd Rallyn, különösen a tavalyi új autóval elért második hely fontos a számunkra. Kíváncsian várjuk, hogy megtudjuk e, ezt ismételni idén is. Arra számítunk, hogy szoros futam lesz az idei, de senki nem tudja, hogy milyen feltételek várnak majd ránk, de mindenre készen állunk.

Ezen a hétvégén fogunk tesztelni, miután megkapjuk az első jelzéseket, hogy mire is számíthatunk. A svéd szakaszok mindig gyorsak, amelyeket mindig is élveztem, ha a szakaszok felszínét vékony jégréteg fedi. Ezek a feltételek nagyon fontosak a gumikezelés terén, amikor egy kör alatt a szegecsek megőrzése kulcsfontosságú. A negyedik rajtpozíciónk megfelelő lehet, de várjunk még ezzel majd meglátjuk.

 

Teemu Suninen – Jarmo Lehtinen

A Svéd Rally Teemu Suninen számára mindig is egy fontos futam marad, hiszen több szakaszt is megnyert és karrierje során első alkalommal vezetett futamot. A finn pilóta mellett egy tapasztalt szintén finn navigátor diktálja az itinert, aki eddig két győzelemmel és öt pódiummal rendelkezik a Svéd Rallyn. Suninen igyekszik egyesíteni a sebességet a következetes teljesítményt az idei futamon.

Részvételek száma a futamon: 4

A legjobb eredmény: 8. hely (2018)

Teemu Suninen: Tavaly megtaláltuk a jó beállításokat a puha hóhoz és nyomvájús utakhoz, amelyek működtek és az első nap végén vezettük a futamot és jó sebességünk volt a hétvége során. Idén az a tervünk, hogy a sebességünket következetesen, hibák nélkül tudjuk megmutatni.

Természetesen sok fog múlni az időjáráson. Nagyszerű, hogy a futam szerevezői képesek megrendezni a rallyt, de meg kell várnunk, hogy lássuk milyen feltételek várnak ránk. Szeretném, ha havazna. Ezen a hétvégén tesztelünk, majd a futam előtt. Bármilyen is lesz az időjárás, mindent meg fogunk tenni azért, hogy harcban legyünk az élen.

*********

mateszoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ