Lappi bizalma a Ford Fiesta WRC irányába egyre erősebb

Lappi bizalma a Ford Fiesta WRC irányába egyre erősebb

MEGOSZTÁS

Az M-Sport Ford WRT finn versenyzője Esapekka Lappi úgy érzi, hogy a szezon következő futamán, a Rally Guanajuato México-n dobogóra állhat, miután sikerült egy következetes rajtot vennie.

A brit csapat frissen igazolt pilótája a Ford Fiesta WRC-vel  az ötödik helyen nyitott a Montén, illetve a negyedik helyet szerezte meg a Svéd Rallyn. Ám a szezon első lazafelszínű futamát követően arra törekszik, hogy leóni célban már a legjobb háromban végezzen.

Nagyon örülök az évad kezdetének. Svédországban a dobogóért szerettem volna harcolni, nem is voltunk messze, a végén csak egy egészen kevés hiányzott, de Thierry Neuvillet legyőzni mindig egy jó eredmény.

Az első két futam, nem volt problémamentes. Mindeddig minden a tervek szerint alakul az én és az autó területén is.

Már nagyon várjuk a murvát és Mexikót is. Úgy gondolom, hogy magunkkal vihetjük az eddigi munkát, különösen a svéd tapasztalatainkat. Jó az érzés az autóban és bízom a mexikói futamban.

A brit csapat vezetője Rich Millner arról beszélt, hogy a Fiesta beállításainak finomításával, hogyan segítette a növekvő sebesség Lappit az elmúlt hétvégén a Svéd Rallyn.

Örülök annak, ahol jelenleg tart. Egyszerű volt, a beállítások megváltoztatása és az így szerzett sebesség segített neki abban, hogy nagyobb önbizalommal és harmóniában javítson a szakaszidejein szombaton.

Egyre magabiztosabb az autóban, minél több kilométert tesz bele és ez a jövőre nézve biztató. Azt hiszem már mindnyájan Mexikót várjuk.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ