Laller Racing – „Egy nehéz szombat margójára”

Laller Racing – „Egy nehéz szombat margójára”

MEGOSZTÁS

Szombat reggel trükkös körülmények fogadták a Raid of the Champions mezőnyét, így többek között a Laller Racing Dakar Team-et is. A csapat két motorosainak négy szakaszt kellett teljesíteni, ami etapokkal együtt több mint 300 km megtételét jelentette.

Horváth Lajos napja nyögvenyelősen indult, a hideg, ködös és párás időben csak nehezen tudott életet csiholni a motorjába:

„Nehezen indult a szombat, és úgy is ért véget. Az időjárás nem fogadott a kegyeibe bennünket, a látási viszonyok eleve nehézzé tették a versenyzésünket. Ennek ellenére jót mentünk, a pálya szuper volt, ahogy az egész rendezvény is az. A nap végén történt események, és egy kifogásolható döntés azonban keserű szájízt hagyott bennem: a motorosok egyöntetű akarata és javaslata ellenére a mezőny nagyobb részét egyenlőtlen feltételeknek kitéve, naplemente után rajtoltatták el.

Nekem ráadásul útközben elromlott a világításom is, így végig vakon kellett mennem, a végére életveszélyessé vált a motorozás. Ez a felelőtlen szakmai hiba elrontotta a versenyzésünket. Szeretném leszögezni, hogy az elégedetlenségem nem a szervezésre, csupán erre az egy döntésre vonatkozik, hiszen a pályák, maga a verseny, és az egész rendezvény úgy, ahogy van szuper!” – mondta el Horváth Lajos „Laller”.

Kárpáti Péter lendületesen indította a napot, de a fentebb említett nehézségek részben őt is megtréfálták.

„Reggel sűrű köd várt bennünket, nem volt egyszerű a tájékozódás, muszáj volt levennem a szemüvegem, mert folyton bepárásodott, és szinte semmit sem láttam. Mihelyst felszállt a köd, már élvezetes volt a menet, de nem sokkal később észrevettem, hogy a hátsó kerekem nem rendeltetésszerűen viselkedik.

A hiba elkísért a Laller által már említett utolsó etapra is, amiről nekem is megvan a véleményem: a bajnokság alapkiírásával ellentétben nem voltak egyenlő feltételek biztosítva, hiszen az időtervben szereplő naplemente után rajtoltattak el bennünket. Nekem nem volt probléma a világításommal, de így is csak nagyon lassan mertem közlekedni.” – összegzett Kárpáti Péter.

Holnap háromszor 36 km-es szakasszal ér véget a Raid of the Champions, és a tereprali bajnokság.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ