Kurtosék oroszlánt szelídítenek…

Kurtosék oroszlánt szelídítenek…

MEGOSZTÁS

Kurtosék oroszlánt szelídítenek…

Egy újabb páros, akik mégis úgy döntöttek, hogy indulnak a Szilveszter Ralin. Kurtos Robit és Fridrik Gergőt most egy Peugeot 208 R2-ben keressétek a pályán.

Még még még még még…ennyi nem elég?
– Tudom, hogy azt mondtam idén már nem ülök versenyautóba, de amikor adódik egy lehetőség, akkor ki tud erre nemet mondani. Hosszú évek után ismét egy elsőkerekes kocsi kormányát forgatom majd, meglátjuk mennyi rutin maradt a kezemben és a lábamban. Túl vagyunk az üléspróbán, és gurultunk is pár métert, de mindenki tudja, hogy nem áll távol tőlem ez a technika. Kicsit belerázódok majd, és szerintem ezt is szeretni fogom.

Végre csak a versenyre koncentrálsz.
– Tiszta úriember leszek, csak sisakot viszek, nem koszolom össze magam, nem fekszek be kíváncsiságból majd a kocsi alá, egyszerűen pilóta szerepben fogok tündökölni. Mi nem tesztelünk, nem akarok egy újabb típust megkedvelni, mint két éve a Skodát, akkor is fényt kaptam – nevet Robi. Szeretek elsőkerekessel autózni, mert közel áll ez is a szívemhez, de az összkerék, ami visszaadja számomra azt, amit én ralinak nevezek. A kíváncsiság meg mégis nagy úr, szóval ennek ellenére tudom, hogy egy nagyon szuper autó a Peugeot 208 és élvezni fogjuk minden megtett kilométerét.

Szerintem neked mindegy, csak versenyautóban ülj.
– Jól látod, minden autóból próbáljuk kihozni a legjobbat, és szeretni, ami szerethető benne. Ezen a kis francián például olyan fék van a Mitsubishihez képest, azt hittem lefejelem a kormányt, mert a sajátomhoz szoktam. Remélem hamar megszokom ezt is kezelni, aztán beállhatunk mi is azok táborába, akik azt mondják a végén: ez „cool” kis autó.

Milyen időjárás hajtaná a te malmodra a vizet?
– Jég, hó, eső bármi lehet…végül is december van. A víznek örülnék, a hónak örülnék, a jégnek már annyira nem, mert az eléggé kiszámíthatatlan, ha csak itt-ott fagy le az út. Persze a jeges úton is lehet menni, csak nehéz jól menni. Meglátjuk mit tartogat számunkra az időjárás, a Peugeot meg úgy „en bloc” ez az egész szilveszteri móka.

Partnereink:
Kelet Autósport Kft.; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; DREXLER TRAFFIC Bt.; Szalontai és Fiai Magánszeszfőzde; Car-Szer 2000 Bt.; Zemplén Hard-Work Kft.; Vipo-Home Kft.; ztvmotorsport.hu

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Kurtos Robi

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ